Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Robots Rate Topic   - - - - -

 
  • abica
  • Member
  • Trial users
  • Join Date: 17-Mar 15
  • 37 posts

Posted 28 August 2020 - 08:04 PM #1

Our website's homepage's source code indicates the "robot" meta is reading "noindex, nofollow" (see here: https://creativecompliments.com)however the content of the robots text file reads:

 

User-agent: *
Disallow: /app/
Disallow: /store_closed.html
Sitemap: https://www.creative...com/sitemap.xml
Sitemap: https://creativecomp...com/sitemap.xml

 

Can't seem to be able to change it no matter where, cpanel file managere or in the cart's admin panel.

 

Suggestions?



 
  • johnbol1
  • Never Re
  • Members
  • Join Date: 23-Feb 10
  • 4917 posts

Posted 29 August 2020 - 12:42 PM #2

meta.tpl file possibly

 

or if you have my chnages addon enabled then meta.post.tpl

 

then the seo addon, check here

/design/themes/YOURTHEME/templates/addons/seo/hooks/index


Custom printed hi visibility clothing sale the UK's online hivis safety shop
v4.5.2


 
  • tbirnseth
  • CS Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 08-Nov 08
  • 12051 posts

Posted 29 August 2020 - 05:37 PM #3

John is correct.  You have some addon that is setting the meta data.  Review the results of:

# grep robot design/themes/*/templates/addons/*/hooks/index/meta.post.tpl

 

If that turns up nothing, then if you have a custom theme, do:

# grep robot design/themes/[your_custom_theme]/templates/meta.tpl

 

And if that fails, grab the big hammer and:

# grep -R 'name=\"robot' metadesign/themes

EZ Merchant Solutions: Custom (USA based) B2B Development, Consulting, Development and Special Projects (get a quote here).
Commercial addons, payment methods and modifications to meet your business and operations needs.


 
  • abica
  • Member
  • Trial users
  • Join Date: 17-Mar 15
  • 37 posts

Posted 29 August 2020 - 06:34 PM #4

Can't seem to make any of these work! Could it be because we are working with the trial version?



 
  • tbirnseth
  • CS Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 08-Nov 08
  • 12051 posts

Posted 31 August 2020 - 04:36 AM #5

Not clear what you mean.  Default cs-cart does not have the meta name="robot".  Hence some 3rd party our my_changes addon is adding it.  It is not affected by robots.txt which is an advisory text file to robots traversing your site.  A malicious robot will ignore it.

 

What is the problem you are trying to solve?


EZ Merchant Solutions: Custom (USA based) B2B Development, Consulting, Development and Special Projects (get a quote here).
Commercial addons, payment methods and modifications to meet your business and operations needs.


 
  • abica
  • Member
  • Trial users
  • Join Date: 17-Mar 15
  • 37 posts

Posted 31 August 2020 - 02:23 PM #6

I have emailed a summary to you last evening. Hope you can be of further guidance.



 
  • The Tool
  • Been Here Way Too Long Member
  • Members
  • Join Date: 30-Mar 07
  • 3967 posts

Posted 01 September 2020 - 08:25 AM #7

It looks like you're using an old version [4.3.8].  I think you may not have the https settings set correctly.  You may have it set for partial https.?