Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

shipping charge per item Rate Topic   - - - - -

 
  • zoom4267
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 27-May 06
  • 847 posts

Posted 11 August 2006 - 03:55 AM #1

i have shipping working well if the customer buys one item but i need it to be set for shipping charge for each item. so if teh customer buys 2 or more they are chared shipping on each item

thanks
Lisa

http://www.skytopdesigns.com Web designs and Development

 
  • taydu
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 24-Jul 06
  • 350 posts

Posted 11 August 2006 - 04:15 AM #2

you mean you want to set the cost for items X is $10 if they buy 2 they get charge $20 and so on?

to get away with that I set it in the shipping freight for each product.

 
  • robgo777
  • Member
  • Members
  • Join Date: 09-Aug 06
  • 33 posts

Posted 11 August 2006 - 04:32 AM #3

i have shipping working well if the customer buys one item but i need it to be set for shipping charge for each item. so if teh customer buys 2 or more they are chared shipping on each item

thanks


Are you trying to ship with realtime calculations or manual by destination? Please explain further on how you have one of your products set up at this point.

Rob

 
  • zoom4267
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 27-May 06
  • 847 posts

Posted 11 August 2006 - 11:05 AM #4

yes, taydu, customer buys 1item shipping = 10, if customer buys 2 items shipping = 20,

right now i just have shippin set at shipping costs are determined by the price of the item. over $1 $12, over $100, $ 14 and over $250, $15, i dont have anythign else set,

i am playing with the item dependancy but thats not working

ive tried it with realtime and manual and other combos but nothing is working the way i want it to
thanks alot
Lisa

http://www.skytopdesigns.com Web designs and Development

 
  • zoom4267
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 27-May 06
  • 847 posts

Posted 11 August 2006 - 04:16 PM #5

this module seems to have a mind of its own. i changed a number and lost my ups ground, ugh, please help somebody:confused:
Lisa

http://www.skytopdesigns.com Web designs and Development

 
  • taydu
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 24-Jul 06
  • 350 posts

Posted 11 August 2006 - 05:05 PM #6

this module seems to have a mind of its own. i changed a number and lost my ups ground, ugh, please help somebody:confused:


Go into one of your item, and set the freight shipping. At least it work for me now.

 
  • zoom4267
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 27-May 06
  • 847 posts

Posted 11 August 2006 - 05:50 PM #7

ill try that, thanks



nope, no go
Lisa

http://www.skytopdesigns.com Web designs and Development

 
  • snorocket
  • Forum Janitor
  • Members
  • Join Date: 15-Mar 06
  • 2519 posts

Posted 11 August 2006 - 07:25 PM #8

so your saying when you go to update products, detailed information page and put $10 in the shipping freight field it's not working?
SNOROCKET.COM, Now Accepting PRE-ORDERS:
Customer Service (Helpdesk) Addon for CS-Cart v4.3.1
Quote and Invoicing Addon for CS-Cart v4.3.1

 
  • zoom4267
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 27-May 06
  • 847 posts

Posted 11 August 2006 - 07:34 PM #9

sno.....yes, excaclty. i have the shipping costs in the shipping module and it works fine except it only charges shipping once, so if someone buys 2 items they get charged once instead of twice. putting the price into the product descriptions dosnt do anything, but if i have the price in there for each item, what do i do if my shipping charges go up? i cant go through for each item and change it, i have over 1000 items

thanks alot
Lisa

http://www.skytopdesigns.com Web designs and Development

 
  • snorocket
  • Forum Janitor
  • Members
  • Join Date: 15-Mar 06
  • 2519 posts

Posted 11 August 2006 - 07:44 PM #10

is this happening when you purchase 2 of the same products or 2 different products or both scenarios?
SNOROCKET.COM, Now Accepting PRE-ORDERS:
Customer Service (Helpdesk) Addon for CS-Cart v4.3.1
Quote and Invoicing Addon for CS-Cart v4.3.1

 
  • taydu
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 24-Jul 06
  • 350 posts

Posted 11 August 2006 - 08:53 PM #11

ill try that, thanks



nope, no go


It should work, let me go home and check my setteng and let you know, I remember you have to play around with the customize shipping setting for it to work.

 
  • taydu
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 24-Jul 06
  • 350 posts

Posted 11 August 2006 - 09:30 PM #12

ill try that, thanks



nope, no go


Ok go to my site and add this product then check out http://www.ftamegadi...ts&product_id=7, change the quantiy then the shipping should change.

Under Shipping/Taxes go to shipping method >>> Custome shipping method (make sure you enable it then go in to configure.)

In there change these parameter

Rate calculatioN: Manual
Destination: To where ever you wanted

Under cost product add this

more than: $1,000,000,000 rate value 0.01 type: absolute. You need to have some kind of parameter in order for it to work. I use $1,000,000,000 so it won't add 0.01 to the total cost. Now do into your product and set the freight shipping.

 
  • zoom4267
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 27-May 06
  • 847 posts

Posted 11 August 2006 - 09:48 PM #13

is this happening when you purchase 2 of the same products or 2 different products or both scenarios?




it happenes both ways

iv played with the shipping all day, ugh
Lisa

http://www.skytopdesigns.com Web designs and Development

 
  • robgo777
  • Member
  • Members
  • Join Date: 09-Aug 06
  • 33 posts

Posted 12 August 2006 - 12:54 PM #14

it happenes both ways

iv played with the shipping all day, ugh


I have checked out your site. First of all, log into your administration panel, click on settings in the upper left, and uncheck the checkbox that says:

Enable secure connection in checkout (SSL certificate is required to be installed on your server)

You do not have a certificate installed correctly, so you don't want this selected.

Next, set up an administrator user id and password so we can check out your shipping settings for you. DON'T WORRY, you will set the permissions so that no damage can be done to your site, just follow these steps EXACTLY:

1. Create a new membership, click on Memberships at the bottom left. Choose a membership name e.g. demo, make sure Administrator is selected, and Avail is checked. Then click on the orange Add New button.

2. After the new membership is created, click on the priveleges link next to it. ONLY CHECK THE FOLLOWING CHECKBOXES:

""Catalog""
View Catalog

""Cart""
View Shipping
Manage Shipping
View Locations
Manage Locations

""Administration""
View Settings

3. Create a new user. Click on create account in the bottom left menu under users. make sure "This account is active" is checked. Account type is Administrator. Signup for membership is selected for the membership you created in step 1. Activate membership is checked. Create a username and password. Use shipping for the username, and test for the password.

Enter a bunch of bogus address information next to the red astricks. Click on submit.

4. Post a reply back here when you have done all this and I will check your settings for you and fix your shipping. If you are worried, you can log in with this test account you created and see that you can't make any changes other than to the shipping methods and locations.

Rob

 
  • robgo777
  • Member
  • Members
  • Join Date: 09-Aug 06
  • 33 posts

Posted 13 August 2006 - 01:51 AM #15

Everything should be fixed now, see the following thread to see how:


http://vb.cs-cart.co...hread.php?t=820

v/r,

Rob