Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Email Templates <![Cdata[ ]]> Rate Topic   - - - - -

 
  • Magpie Don
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 01-Apr 09
  • 839 posts

Posted 24 November 2019 - 02:30 PM #1

I just upgraded from 4.9.3 to 4.11.1, I see all email templates now begin with " <![CDATA[ " and end with " ]]> "

 

The closing tag: " ]]> " is printing at the bottom of all the email sent.

 

How can I stop this closing tag from printing?


CS-Cart Ultimate ver 4.11.3


 
  • soft-solid
  • Junior Member
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 19-Apr 10
  • 1436 posts

Posted 24 November 2019 - 05:00 PM #2

Hello

 

It seems you can remove it from the templates. Some templates have this tag and some don't.
Remember to delete the beginning and the end.
 
Best regards
Robert

Team of SoftSolid
cs-cart.pl, marketplace

We specialize in creating the highest quality addons, safe, useful and flexible


 
  • Magpie Don
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 01-Apr 09
  • 839 posts

Posted 24 November 2019 - 06:12 PM #3

28 of 54 templates in 'template_emails' db table include the opening " <![CDATA[ " tag, and closing " ]]> tag.

 

I wonder if it's there from a faulty install. It seems likely that the tags were added by mistake when parsing the XML, and I can't find any changes between ver4.93 and ver4.11.1 in /install/resources/email_templates.xml set up file (other than the change from 'dear customer' to 'hello customer', and a logo modification.

The tags do not exist in my 4.9.3 installation, and just checking the CS-Cart Demo store, they don't exist there either...

 

But, I'm reluctant to remove the tags until I know HOW they were included in the installation - this could be a symptom of a larger problem or server misconfiguration.


CS-Cart Ultimate ver 4.11.3


 
  • eComLabs
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 27-Jan 14
  • 21996 posts

Posted 25 November 2019 - 06:44 AM #4

Did you contact support team with this question? As alternative, try to post issue to the bug tracker


GET A FREE QUOTE | CS-Cart Add-ons | CS-Cart Licenses | CS-Cart Development | CS-Cart Design | Server Configuration | UniTheme and YOUPI
CS-Cart                USD 345     Multi-Vendor              USD 1250    Multi-Vendor PLUS           USD 3100 (2775)
CS-Cart Ultimate  USD 775     CS-Cart + YOUPI      USD 545      Multi-Vendor Ultimate       USD 7500 (6000)

 
  • Magpie Don
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 01-Apr 09
  • 839 posts

Posted 25 November 2019 - 08:17 PM #5

Did you contact support team with this question? As alternative, try to post issue to the bug tracker

 

Thank you for your help.

I have not contacted the support team. I don't know if it is a bug. I'm curious if anyone else has these tags in their email templates - they showed up when upgrading from 4.10.4 to 4.11.1 (because it's not in the backup data of 4.10.4).

If you look at the database table 'template_emails' you can see them all in the default_template field. 


CS-Cart Ultimate ver 4.11.3


 
  • The Tool
  • Been Here Way Too Long Member
  • Members
  • Join Date: 30-Mar 07
  • 3978 posts

Posted 26 November 2019 - 11:31 AM #6

I don't see them in a default install of 4.11.1.  Attached is an export of table "cscart_template_emails".

Attached Files



 
  • pearlit
  • Newbie
  • Trial users
  • Join Date: 22-Jul 20
  • 1 posts

Posted 21 May 2021 - 01:02 PM #7

Hi,

We also have the same issue..

Could you solve it.

your help is appreciated..,



 

Posted 20 July 2021 - 03:38 PM #8

In version CS-Cart 4.13.1.SP2, the notification templates are located at:

Administration->Notifications->Customer nofitications     (direct link: add this to the end of the URL of the Dashboard page: 

?dispatch=notification_settings.manage&receiver_type=C)

and 

Administration->Notifications->Administrator nofitications    (direct link: add this to the end of the URL of the Dashboard page: 

?dispatch=notification_settings.manage&receiver_type=A)

 

I went into my templates and removed ONLY the 

<![CDATA[             (at the beginning)

and

]]>           (at the end)

 

and that should clear them up (waiting for a live order to come in to verify) - the extra code probably got added somewhere along the way during an update or something(?)

Be very careful and be sure not to remove any other characters - seems like the templates all should start with the {{ characters

I hope this helps!

 

@The Tool  - Thanks for the file!  How did you export the email templates into a .csv file?  My version only exports as a .xml version (which is probably where the extra characters came from somewhere along the way...)  Thanks!



 
  • The Tool
  • Been Here Way Too Long Member
  • Members
  • Join Date: 30-Mar 07
  • 3978 posts

Posted 21 July 2021 - 09:04 AM #9

@The Tool  - Thanks for the file!  How did you export the email templates into a .csv file?  My version only exports as a .xml version (which is probably where the extra characters came from somewhere along the way...)  Thanks!

You're welcome.

 

Most likely I exported directly from database.