Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Shippong Error Email Rate Topic   - - - - -

 
  • raceteam45
  • Junior Member
  • Members
  • Join Date: 03-May 07
  • 64 posts

Posted 04 January 2019 - 08:48 PM #1

I'm getting a bunch of emails regarding shipping error. 

UPS works fine on the front end of the site and is calculating shipping properly, and the UPS setting are the same as our other stores.

 

"Customers have experienced issues with receiving rates from the UPS shipping method. Please make sure that is configured properly and that the shipping rate calculation is correct "

 

Any idea how fix or stop this?



 
  • galtinbaeva
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 06-Dec 13
  • 3376 posts

Posted 05 January 2019 - 06:01 AM #2

I'm getting a bunch of emails regarding shipping error. 

UPS works fine on the front end of the site and is calculating shipping properly, and the UPS setting are the same as our other stores.

 

"Customers have experienced issues with receiving rates from the UPS shipping method. Please make sure that is configured properly and that the shipping rate calculation is correct "

 

Any idea how fix or stop this?

 

Hello!

 

You receive this message if shipping method returned an error more than 3 times. Please check UPS requests in CS-Cart logs to find out if errors actually occurred for this shipping method. If you are not concerned about these errors, you can disable "Shipping: request error" e-mail template on the Design->Email templates page (Administrator notifications tab).


Simtech Development | sales@simtechdev.com | www.simtechdev.com
CERTIFIED CS-CART PARTNER | LICENSES | DEVELOPMENT | ADD-ONS | DESIGN | UPGRADE

Google Analytics Enhanced Ecommerce - get advanced ecommerce analytics


 

Posted 04 June 2019 - 06:35 PM #3

Why would this being happening in the first place? What would cause the error?


Thanks
Danny

"www.GenteelReflections.com"

"www.TylerCandleStore.com"

 
  • Magpie Don
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 01-Apr 09
  • 825 posts

Posted 08 December 2019 - 09:10 PM #4

I have this same problem with USPS. If you turn on Logging of Real Time Shipping errors, the administrator receive this email message for each request: "Customers have experienced issues with receiving rates from the USPS shipping method. Please make sure that is configured properly and that the shipping rate calculation is correct Customers have experienced issues with receiving rates from the USPS shipping method. Please make sure that is configured properly and that the shipping rate calculation is correct "

 

I currently offer my US domestic customers 3 USPS shipping options (First Class Parcels, Priority and Express) with realtime rates, so I get 3 email messages for EACH Cart View, for EACH new rate refresh by the customer, and EACH login by a customer with merch in his cart.

 

The CS-Cart logs show only the contents of the XML requests made to USPS.

 

The contents of each of the 3 requests made for every cart view for this test order (from my zip to my zip) is this:

array ( 'API' => 'RateV4', 'XML' => ' 
<RateV4Request USERID="xxxxxxxxxx"> 
<Revision>2</Revision> 
<Package ID="0"> 
	<Service>EXPRESS</Service> 
	<ZipOrigination>44135</ZipOrigination> 
	<ZipDestination>44135</ZipDestination> 
	<Pounds>0</Pounds> 
	<Ounces>5</Ounces> 
	<Container></Container> 
	<Size>Regular</Size> 
	<Value>49</Value> 
</Package> 
<Package ID="1"> 
	<Service>FIRST CLASS</Service> 
	<FirstClassMailType>PARCEL</FirstClassMailType> 
	<ZipOrigination>44135</ZipOrigination> 
	<ZipDestination>44135</ZipDestination> 
	<Pounds>0</Pounds>
	<Ounces>5</Ounces> 
	<Container/> 
	<Size>Regular</Size> 
	<Value>49</Value> 
	<Machinable>False</Machinable> 
</Package> 
<Package ID="2"> 
	<Service>PRIORITY</Service> 
	<ZipOrigination>44135</ZipOrigination> 
	<ZipDestination>44135</ZipDestination> 
	<Pounds>0</Pounds>
	<Ounces>5</Ounces> 
	<Container></Container> 
	<Size>Regular</Size> 
	<Value>49</Value> 
</Package> 
<Package ID="3">
	<Service>PARCEL</Service>
	<ZipOrigination>44135</ZipOrigination>
	<ZipDestination>44135</ZipDestination>
	<Pounds>0</Pounds>
	<Ounces>5</Ounces>
	<Container/>
	<Size>Regular</Size>
	<Value>49</Value>
	<Machinable>False</Machinable>
</Package>
<Package ID="4">
	<Service>BPM</Service>
	<ZipOrigination>44135</ZipOrigination>
	<ZipDestination>44135</ZipDestination>
	<Pounds>0</Pounds>
	<Ounces>5</Ounces>
	<Container/>
	<Size>Regular</Size>
	<Value>49</Value>
</Package>
<Package ID="5">
	<Service>LIBRARY</Service>
	<ZipOrigination>44135</ZipOrigination>
	<ZipDestination>44135</ZipDestination>
	<Pounds>0</Pounds>
	<Ounces>5</Ounces>
	<Container/>
	<Size>Regular</Size>
	<Value>49</Value>
</Package>
<Package ID="6">
	<Service>MEDIA</Service>
	<ZipOrigination>44135</ZipOrigination>
	<ZipDestination>44135</ZipDestination>
	<Pounds>0</Pounds>
	<Ounces>5</Ounces>
	<Container/>
	<Size>Regular</Size>
	<Value>49</Value>
</Package>
<Package ID="7">
	<Service>PRIORITY COMMERCIAL</Service>
	<ZipOrigination>44135</ZipOrigination>
	<ZipDestination>44135</ZipDestination>
	<Pounds>0</Pounds>
	<Ounces>5</Ounces>
	<Container></Container>
	<Size>Regular</Size>
	<Value>49</Value>
	<Machinable>False</Machinable>
</Package>
<Package ID="7">
	<Service>STANDART POST</Service>
	<ZipOrigination>44135</ZipOrigination>
	<ZipDestination>44135</ZipDestination>
	<Pounds>0</Pounds>
	<Ounces>5</Ounces>
	<Container></Container>
	<Size>Regular</Size>
	<Value>49</Value>
	<Machinable>False</Machinable>
</Package>
</RateV4Request>', )

Where is the error? 

Same results occur in ver 4.9.3 thru 4.11.1

 

Also, I don't understand why these XML requests need to be submitted for 8 different service, most that are not even offered by, or configured in, my store. I get why the request has to be made for each of the 3 configured and offered services - but not when you consider the contents of each of the requests... 

Also, does it matter that every requested service states that the "Machinable" value is False, when all the services are set to Machinable = True?


CS-Cart Ultimate ver 4.9.3 SP1


 
  • Magpie Don
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 01-Apr 09
  • 825 posts

Posted 08 December 2019 - 09:12 PM #5

I should mention that the rates provided by USPS are accurate and no customers have complained that they couldn't get a rate and in all the testing I've done, I've never encountered an actual "error".


CS-Cart Ultimate ver 4.9.3 SP1


 
  • allgaguzzi
  • Member
  • Trial users
  • Join Date: 31-Aug 11
  • 39 posts

Posted 30 December 2019 - 07:32 AM #6

Unfortunately I receive same shipping error for FedEx realtime shipping, as well