Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Moving A Product To A Different Category Rate Topic   - - - - -

 
  • sts25
  • Member
  • Members
  • Join Date: 17-Jan 15
  • 48 posts

Posted 04 September 2017 - 08:16 AM #1

Hello,

 

If i am changing the category for a specific product, the url of the product remains the same.  

How can i change the product url such that it contains the new category?

The seo setup for product is: category/sub-category/product-name.

 

Thanks,

Stefan



 
  • Alt-team
  • CS-Cart Developer
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 18-Jan 11
  • 2609 posts

Posted 04 September 2017 - 10:18 AM #2

URL should change automatically.

Did you save the changes? 

 

Also use 301 redirect

 

It is possible that I misunderstood you. Give more details.


ADD-ONS  |  Web development service  |  Web design  |  Page speed increasing  | Server Optimization

Buy MULTIVENDOR - USD 1250 (14% off)   Buy CS-CART LICENCE - USD 345 (13% off)

 Email - manager@alt-team.com | Skype - Altteam    


 
  • poppedweb
  • Authorized Reseller
  • Members
  • Join Date: 02-Aug 16
  • 451 posts

Posted 04 September 2017 - 01:21 PM #3

Hello,

 

If i am changing the category for a specific product, the url of the product remains the same.  

How can i change the product url such that it contains the new category?

The seo setup for product is: category/sub-category/product-name.

 

Thanks,

Stefan

 

 

If you go to the product settings page in the backend and look in front of the category names (underneath the 'add categories' button) you will see circles which you can click. Click your desired category here and save the page.

 

Best wishes,


PoppedWeb | sales@poppedweb.com | https://poppedweb.com
TurnKey Website Design | Add-Ons | Performance Audits | Dedicated Server Management
24/7 Support | Response within an hour (during working hours).

 
  • sts25
  • Member
  • Members
  • Join Date: 17-Jan 15
  • 48 posts

Posted 06 September 2017 - 06:54 AM #4

Hi,

 

@poppedweb - i know that, and thats exactly what i did, yet the link of the product remains with the initial category!

 

@Alt-team - i did save the changes, cleared the cache just in case, nothing happens. I know how to use 301 redirects, the ideea is that i want to move the product to another category without changing it's seo name

 

More, if i put the product in 2 categories, it is shown correctly in both, but i can't change it's base cateogry....

 

Thanks,

Stefan



 
  • sts25
  • Member
  • Members
  • Join Date: 17-Jan 15
  • 48 posts

Posted 11 September 2017 - 09:58 AM #5

Hello,

 

anyone got any ideea why is this happening? I still cannot figure it out....

 

Thanks!



 
  • eComLabs
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 27-Jan 14
  • 18455 posts

Posted 11 September 2017 - 01:28 PM #6

Hello,

 

anyone got any ideea why is this happening? I still cannot figure it out....

 

Thanks!

 

It is required to examine issue on your server. It should not work as described


GET A FREE QUOTE | CS-Cart Add-ons | CS-Cart Licenses | CS-Cart Development | CS-Cart Design | Server Configuration | UniTheme and YOUPI
CS-Cart                USD 345     Multi-Vendor              USD 1250    CS-Cart RU                         24500 руб.
CS-Cart Ultimate  USD 775     CS-Cart + YOUPI      USD 545      CS-Cart RU + UniTheme    36000 руб.


 
  • Alt-team
  • CS-Cart Developer
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 18-Jan 11
  • 2609 posts

Posted 12 September 2017 - 05:28 AM #7

Hi,

 

@poppedweb - i know that, and thats exactly what i did, yet the link of the product remains with the initial category!

 

@Alt-team - i did save the changes, cleared the cache just in case, nothing happens. I know how to use 301 redirects, the ideea is that i want to move the product to another category without changing it's seo name

 

More, if i put the product in 2 categories, it is shown correctly in both, but i can't change it's base cateogry....

 

Thanks,

Stefan

Stefan,

 

Have you checked this issue on the official demo? Does it work on demo?

 

To be honest it is not quite clear what you want to do.

1) 

 

the ideea is that i want to move the product to another category without changing it's seo name

2) 

 

How can i change the product url such that it contains the new category?

 

So should url change or not? what category should be in url: new or old?


ADD-ONS  |  Web development service  |  Web design  |  Page speed increasing  | Server Optimization

Buy MULTIVENDOR - USD 1250 (14% off)   Buy CS-CART LICENCE - USD 345 (13% off)

 Email - manager@alt-team.com | Skype - Altteam    


 
  • sts25
  • Member
  • Members
  • Join Date: 17-Jan 15
  • 48 posts

Posted 12 September 2017 - 11:04 AM #8

Hi,

 

yes, i did checked the demo and it is working as it should.

 

For example, i have product A in category C1 with seo name /category-C1/productA-seo-name, and i want to move it to category C2.  I go to Edit product-General, Add categories, select category C2 and click Add categories and close, remove category C1 and save. Then if i go to Edit product-SEO the seo name is /category-C2/productA-seo-name

 

In my case, whatever I do, when i go to Edit product-SEO, the seo name is /category-C1/productA-seo-name.

 

Hope this is more clear. :)

 

Thanks,

Stefan



 
  • jalpert
  • Member
  • Trial users
  • Join Date: 28-Aug 17
  • 22 posts

Posted 12 September 2017 - 06:30 PM #9

Be sure when on the General tab that you delete all categories then save.  Go back in and add the C2 category, then check the SEO.  I experienced the same thing, then saw that I hadn't really deleted my original category so the SEO wasn't changed.



 
  • sts25
  • Member
  • Members
  • Join Date: 17-Jan 15
  • 48 posts

Posted 13 September 2017 - 07:08 AM #10

Be sure when on the General tab that you delete all categories then save.  Go back in and add the C2 category, then check the SEO.  I experienced the same thing, then saw that I hadn't really deleted my original category so the SEO wasn't changed.

 

Maybe i misunderstood you, but you cannot save a product with no category...



 

Posted 14 September 2017 - 06:44 PM #11

Have you checked your SEO settings under the ADD-ONS tab on the blue line of the Admin Page?

 

Hoover over "Add-ons", the click Manage Add-ons.

 

Scroll down to SEO and click it

 

Look at the Product SEO URL Format and pick the one you want from the drop down box.

 

That is where you will find the choices the determine how the URL is displayed in version4.3x



 
  • Alt-team
  • CS-Cart Developer
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 18-Jan 11
  • 2609 posts

Posted 14 September 2017 - 09:19 PM #12

Try to disable third-party add-ons. It is possible that one of the modules disturbs the system work. 

 

Otherwise, the problem should be checked directly on your server. 

 

Best regards,

Alt-team.


ADD-ONS  |  Web development service  |  Web design  |  Page speed increasing  | Server Optimization

Buy MULTIVENDOR - USD 1250 (14% off)   Buy CS-CART LICENCE - USD 345 (13% off)

 Email - manager@alt-team.com | Skype - Altteam    


 
  • sts25
  • Member
  • Members
  • Join Date: 17-Jan 15
  • 48 posts

Posted 13 June 2018 - 06:24 AM #13

FYI:

It turns out that it was a bug (i'm using 4.2.4), which was resolved by cs-cart support team (thanks!)

 

Stefan



 
  • Alt-team
  • CS-Cart Developer
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 18-Jan 11
  • 2609 posts

Posted 13 June 2018 - 07:10 AM #14

FYI:

It turns out that it was a bug (i'm using 4.2.4), which was resolved by cs-cart support team (thanks!)

 

Stefan

Thanks for informing us.

 

Best regards,

Alt-team.


ADD-ONS  |  Web development service  |  Web design  |  Page speed increasing  | Server Optimization

Buy MULTIVENDOR - USD 1250 (14% off)   Buy CS-CART LICENCE - USD 345 (13% off)

 Email - manager@alt-team.com | Skype - Altteam