Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Correct Multi Lang Work Cs-Cart. Rate Topic   - - - - -

 
  • stasok
  • Advanced Member
  • Members
  • Join Date: 12-Mar 12
  • 67 posts

Posted 24 June 2017 - 02:11 PM #1

Try correct cs cart logic.

If site have two or more lang.

One lang not use in url(maybe checkbox in setting lang).

Not test.com/en and test.com/ru

But test.com and test.com/ru

 

Please help me!


Best cs cart theme UniTheme and YoupiTheme!
Want discount? Write me private.
Cs-cart customisation services.

 
  • tbirnseth
  • CS Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 08-Nov 08
  • 10551 posts

Posted 24 June 2017 - 09:06 PM #2

If you have "add lang to url" in the SEO settings, then SEO names will have the language code as part of the path (for all languages).  Without it, you can use &SL=ru to set the language for the session.

 

It "should" use the language of the browser by default if that language is one that is configured.  Then you can leave the lang code out of the URL for SEO names.


EZ Merchant Solutions: Custom (USA based) B2B Development, Consulting, Development and Special Projects (get a quote here).
Commercial addons, payment methods and modifications to meet your business and operations needs.


 
  • stasok
  • Advanced Member
  • Members
  • Join Date: 12-Mar 12
  • 67 posts

Posted 25 June 2017 - 07:30 AM #3

If you have "add lang to url" in the SEO settings, then SEO names will have the language code as part of the path (for all languages).  Without it, you can use &SL=ru to set the language for the session.

 

It "should" use the language of the browser by default if that language is one that is configured.  Then you can leave the lang code out of the URL for SEO names.

"Without it, you can use &SL=ru to set the language for the session."

 

If i check it, google index english version my home page, and not show in "search results" my main russian version homepage. I have clue version of page, and lose my traffic.

 

Maybe i can fix only homepage? 

"test.com - russian

test.com/en - english"

And other page will be on lang subfolders.


Best cs cart theme UniTheme and YoupiTheme!
Want discount? Write me private.
Cs-cart customisation services.

 
  • tbirnseth
  • CS Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 08-Nov 08
  • 10551 posts

Posted 25 June 2017 - 06:33 PM #4

I believe (but you'd have to test) that Google will crawl your site in the default language of the site.


EZ Merchant Solutions: Custom (USA based) B2B Development, Consulting, Development and Special Projects (get a quote here).
Commercial addons, payment methods and modifications to meet your business and operations needs.


 
  • Jamalla
  • Advanced Member
  • Members
  • Join Date: 23-Sep 17
  • 117 posts

Posted 20 February 2018 - 07:13 AM #5

"Without it, you can use &SL=ru to set the language for the session."

 

If i check it, google index english version my home page, and not show in "search results" my main russian version homepage. I have clue version of page, and lose my traffic.

 

Maybe i can fix only homepage? 

"test.com - russian

test.com/en - english"

And other page will be on lang subfolders.

 

Hi,

 

I am having the same issue in our website now.

Kindly advise if you have managed to make you primary domain works only for the language you want: (test.com - russian)

 

I am trying to find any solution for this ..



 
  • stasok
  • Advanced Member
  • Members
  • Join Date: 12-Mar 12
  • 67 posts

Posted 20 February 2018 - 07:49 AM #6

i'm try to fix its, but not fortunately. Found where redirect doing, fix, but url no working, without - "ru" "en"

Hi,

 

I am having the same issue in our website now.

Kindly advise if you have managed to make you primary domain works only for the language you want: (test.com - russian)

 

I am trying to find any solution for this ..


Best cs cart theme UniTheme and YoupiTheme!
Want discount? Write me private.
Cs-cart customisation services.

 
  • Jamalla
  • Advanced Member
  • Members
  • Join Date: 23-Sep 17
  • 117 posts

Posted 20 February 2018 - 02:02 PM #7

i'm try to fix its, but not fortunately. Found where redirect doing, fix, but url no working, without - "ru" "en"

 

Thanks alot. I appropriate your reply.

 

I will keep searching for any solution .. I will let you know if I find anything important ..