Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Social Login Error Rate Topic   - - - - -

 
  • evil
  • Member
  • Trial users
  • Join Date: 07-Dec 16
  • 25 posts

Posted 29 March 2017 - 11:32 AM #1

Hi all ,

 

I have added Login with facebook button in my store.

 

It was working properly before but now it is not .

 

I am getting error :

Error Authentication failed. The user has canceled the authentication or the provider refused the connection

 

how can I solve this error? :confused:

 

Please help.

Attached Thumbnails

  • Screenshot_1.png


 
  • eComLabs
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 27-Jan 14
  • 20773 posts

Posted 29 March 2017 - 02:16 PM #2

Hi all ,

 

I have added Login with facebook button in my store.

 

It was working properly before but now it is not .

 

I am getting error :

Error Authentication failed. The user has canceled the authentication or the provider refused the connection

 

how can I solve this error? :confused:

 

Please help.

 

CS-Cart uses outdated Facebook API. They know about this issue and working on it.


GET A FREE QUOTE | CS-Cart Add-ons | CS-Cart Licenses | CS-Cart Development | CS-Cart Design | Server Configuration | UniTheme and YOUPI
CS-Cart                USD 345     Multi-Vendor              USD 1250    Multi-Vendor PLUS           USD 3100 (2775)
CS-Cart Ultimate  USD 775     CS-Cart + YOUPI      USD 545      Multi-Vendor Ultimate       USD 7500 (6000)

 
  • evil
  • Member
  • Trial users
  • Join Date: 07-Dec 16
  • 25 posts

Posted 30 March 2017 - 05:00 AM #3

CS-Cart uses outdated Facebook API. They know about this issue and working on it.

How much time it will take ???

any idea?

 

Thank you..!



 
  • eComLabs
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 27-Jan 14
  • 20773 posts

Posted 30 March 2017 - 06:45 AM #4

How much time it will take ???

any idea?

 

Thank you..!

 

I do not know. Please contact CS-Cart support team


GET A FREE QUOTE | CS-Cart Add-ons | CS-Cart Licenses | CS-Cart Development | CS-Cart Design | Server Configuration | UniTheme and YOUPI
CS-Cart                USD 345     Multi-Vendor              USD 1250    Multi-Vendor PLUS           USD 3100 (2775)
CS-Cart Ultimate  USD 775     CS-Cart + YOUPI      USD 545      Multi-Vendor Ultimate       USD 7500 (6000)

 
  • evil
  • Member
  • Trial users
  • Join Date: 07-Dec 16
  • 25 posts

Posted 30 March 2017 - 07:24 AM #5

I do know. Please contact CS-Cart support team

Ok.. 
 

Thanks for your reply..  :rolleyes:



 
  • Darius
  • Douchebag
  • Members
  • Join Date: 20-Apr 08
  • 3360 posts

Posted 30 March 2017 - 07:55 AM #6

http://forum.cs-cart...6306#entry26306



 
  • evil
  • Member
  • Trial users
  • Join Date: 07-Dec 16
  • 25 posts

Posted 30 March 2017 - 08:38 AM #7

The error is almost comes in all versions.



 
  • sioulisn
  • Junior Member
  • Trial users
  • Join Date: 06-Apr 09
  • 38 posts

Posted 31 March 2017 - 03:41 AM #8

i have this error too! i hope will be solved fast



 
  • nicloras123
  • Newbie
  • Trial users
  • Join Date: 11-Mar 15
  • 1 posts

Posted 13 April 2017 - 02:31 AM #9

i have this error too! i hope will be solved fast,my version is Multi-Vendor 4.3.7



 
  • CS-Cart team
  • CS-Cart support team
  • Moderators
  • Join Date: 04-Apr 11
  • 3810 posts

Posted 13 April 2017 - 06:19 AM #10

Facebook API was updated in CS-Cart 4.5.2 (http://blog.cs-cart....-4-5-2-are-here)


Sincerely yours, CS-Cart Support Team

 

User guide       |  Developer documentation  |  Core API documentation


 
  • CutRiteFX
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 02-Jun 08
  • 431 posts

Posted 20 April 2017 - 01:37 AM #11

For some reason mine is not even showing the Facebook option for social login.

I have uninstalled the social add on and reinstalled and still get the same result.

 

social.png


CS-Cart 4.7.4


 
  • eComLabs
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 27-Jan 14
  • 20773 posts

Posted 20 April 2017 - 07:11 AM #12

Please make sure that Facebook exists in the following scheme

 

app/addons/hybrid_auth/schemas/hybrid_auth/providers.php

 

Also check permissions of the following file

 

app/addons/hybrid_auth/Tygh/HybridProvidersFacebookNewScope.php


GET A FREE QUOTE | CS-Cart Add-ons | CS-Cart Licenses | CS-Cart Development | CS-Cart Design | Server Configuration | UniTheme and YOUPI
CS-Cart                USD 345     Multi-Vendor              USD 1250    Multi-Vendor PLUS           USD 3100 (2775)
CS-Cart Ultimate  USD 775     CS-Cart + YOUPI      USD 545      Multi-Vendor Ultimate       USD 7500 (6000)

 
  • CutRiteFX
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 02-Jun 08
  • 431 posts

Posted 20 April 2017 - 10:23 PM #13

Please make sure that Facebook exists in the following scheme

 

app/addons/hybrid_auth/schemas/hybrid_auth/providers.php

 

Also check permissions of the following file

 

app/addons/hybrid_auth/Tygh/HybridProvidersFacebookNewScope.php

I checked and have that file providers.php.

I tried replacing both of them with a new one and the permissions on HybridProvidersFacebookNewScope.php are 644

 

Still not showing up. I have uninstalled and cleared cache and then installed social login and same result.

 

I did notice at the bottom of the providers.php showed this I am wondering if this is the issue.

I did remove this code and it showed up. But I may have an unsupported version of php.

 

if (version_compare(PHP_VERSION, '5.4.0', '<')) {
    unset($schema['facebook']);

 

I did see an option in my hosting to update to php 5.4 so I just started that and will see if that fixes the issue.

 

Thanks again.

Scott


CS-Cart 4.7.4


 
  • CutRiteFX
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 02-Jun 08
  • 431 posts

Posted 21 April 2017 - 01:23 AM #14

FYI, As soon as I updated the site to PHP 5.4 facebook started working. My hosting default was 5.3.

Thanks @eComLabs for your help.

 

Scott


CS-Cart 4.7.4


 
  • eComLabs
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 27-Jan 14
  • 20773 posts

Posted 21 April 2017 - 07:31 AM #15

FYI, As soon as I updated the site to PHP 5.4 facebook started looking. My hosting default was 5.3.

Thanks @eComLabs for your help.

 

Scott

 

Thank you for keeping us updated. Hope it will help someone else


GET A FREE QUOTE | CS-Cart Add-ons | CS-Cart Licenses | CS-Cart Development | CS-Cart Design | Server Configuration | UniTheme and YOUPI
CS-Cart                USD 345     Multi-Vendor              USD 1250    Multi-Vendor PLUS           USD 3100 (2775)
CS-Cart Ultimate  USD 775     CS-Cart + YOUPI      USD 545      Multi-Vendor Ultimate       USD 7500 (6000)

 
  • guig
  • Newbie
  • Members
  • Join Date: 02-Jun 16
  • 7 posts

Posted 25 April 2017 - 12:52 PM #16

Hello,

 

I had the same error.

I solved it replacing this code :

$response_params = array();
    parse_str($access_token_response, $response_params);
    if (!isset($response_params['access_token'])) {
      return false;
    }

    return $response_params['access_token'];

by this :

$response = json_decode($access_token_response);
    if (!isset($response->access_token)) {
      return false;
    }

    return $response->access_token;

in /app/addons/hybrid_auth/lib/Hybrid/thirdparty/base_facebook.php

 

I have also an error with Google login :

 

Error  User profile request failed! Google returned an invalid response.



 
  • evil
  • Member
  • Trial users
  • Join Date: 07-Dec 16
  • 25 posts

Posted 11 May 2017 - 08:39 AM #17

Hello,

I had the same error.
I solved it replacing this code :

$response_params = array();
    parse_str($access_token_response, $response_params);
    if (!isset($response_params['access_token'])) {
      return false;
    }

    return $response_params['access_token'];
by this :
$response = json_decode($access_token_response);
    if (!isset($response->access_token)) {
      return false;
    }

    return $response->access_token;
in /app/addons/hybrid_auth/lib/Hybrid/thirdparty/base_facebook.php

I have also an error with Google login :

Error User profile request failed! Google returned an invalid response.


 
  • evil
  • Member
  • Trial users
  • Join Date: 07-Dec 16
  • 25 posts

Posted 11 May 2017 - 08:41 AM #18

Hello,

I had the same error.
I solved it replacing this code :

$response_params = array();
    parse_str($access_token_response, $response_params);
    if (!isset($response_params['access_token'])) {
      return false;
    }

    return $response_params['access_token'];
by this :
$response = json_decode($access_token_response);
    if (!isset($response->access_token)) {
      return false;
    }

    return $response->access_token;
in /app/addons/hybrid_auth/lib/Hybrid/thirdparty/base_facebook.php

I have also an error with Google login :

Error User profile request failed! Google returned an invalid response.




Try to change theme.php with new one

app/tygh/themes/theme.php