Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Add-Ons By Simtech Development: Seo Templates Rate Topic   - - - - -

 
  • galtinbaeva
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 06-Dec 13
  • 3270 posts

Posted 13 February 2019 - 05:42 AM #41

Hello,

 

We have added some more variables to the SEO Templates add-on:

 - the categories variable that lists all categories which a product belongs to;

 - the vendor_name variable that displays a vendor name. It is available only in Multi-Vendor edition.


Simtech Development | sales@simtechdev.com | www.simtechdev.com
CERTIFIED CS-CART PARTNER | LICENSES | DEVELOPMENT | ADD-ONS | DESIGN | UPGRADE

Google Analytics Enhanced Ecommerce - get advanced ecommerce analytics


 
  • imago
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 18-Oct 18
  • 398 posts

Posted 13 February 2019 - 07:32 AM #42

Hello,
 
We have added some more variables to the SEO Templates[/size]

 

add-on:
 - the categories variable that lists all categories which a product belongs to;
 - the vendor_name variable that displays a vendor name. It is available only in Multi-Vendor edition.

 
Great! So now company_name in Pages will apply only to my pages, while vendor_name will be attached to vendor pages if this


{{ company_name }} {{ vendor_name }} {{ page }}

__________

PS. There is no upgrade message in the Admin area...



 
  • imago
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 18-Oct 18
  • 398 posts

Posted 15 February 2019 - 07:25 AM #43

Please, explain what is the purpose of this setting

[~] The "Generate a SEO name only in the primary language" setting has been added.

How does this setting work with the other languages? Does it mean that if I don't check it the Templates will generate SEO names for all languages?

 

I'd like to remind the other users that in order to work properly in a multilingual environment, SEO Templates data have to be generated for each language separately. Moreover, the description language of the addon has to be the same as the language of the entire Admin area. How did you solve this issue?

 

What if the product is entered in a secondary language?

What if the Product language is the primary one but the Admin language is set to some of the secondary languages - or vice versa?



 
  • galtinbaeva
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 06-Dec 13
  • 3270 posts

Posted 20 February 2019 - 11:09 AM #44

Please, explain what is the purpose of this setting

[~] The "Generate a SEO name only in the primary language" setting has been added.

How does this setting work with the other languages? Does it mean that if I don't check it the Templates will generate SEO names for all languages?

 

I'd like to remind the other users that in order to work properly in a multilingual environment, SEO Templates data have to be generated for each language separately. Moreover, the description language of the addon has to be the same as the language of the entire Admin area. How did you solve this issue?

 

The "Generate SEO name only in primary language when creating new product" setting is used only while product creation. If the setting is disabled, SEO names will be generated for all languages that have appropriate templates. Templates are created for each language separately.

 

 

 

What if the product is entered in a secondary language?

 

You need to run generation of the template for the necessary language.

 

 

 

What if the Product language is the primary one but the Admin language is set to some of the secondary languages - or vice versa?

 

The primary language for product creation will be the language selected in the admin panel for the current administrator.


Simtech Development | sales@simtechdev.com | www.simtechdev.com
CERTIFIED CS-CART PARTNER | LICENSES | DEVELOPMENT | ADD-ONS | DESIGN | UPGRADE

Google Analytics Enhanced Ecommerce - get advanced ecommerce analytics


 
  • imago
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 18-Oct 18
  • 398 posts

Posted 20 February 2019 - 01:15 PM #45

The "Generate SEO name only in primary language when creating new product" setting is used only while product creation. If the setting is disabled, SEO names will be generated for all languages that have appropriate templates. 

 

I have the checkbox ticked. If I submit a product on behalf of a vendor, there is no SEO name generated as per Products templates in none of the four languages. They should have different values according to the variables used and some additional differentiators. None of this is available in the SEO tab when I inspect the newly submitted product as Admin.

 

So I am waiting until there are 10 products submitted, go to the English Products template, change the language of the Admin area to English and generate the Products template for English. Then change the language to German, switch the Admin Area Lang to Deutsch and generate the German Produkte Teplates, then change to Russian in both places and generate the Продукты, and finally change to Bulgarian and generate the Продукти Templates.

 

Only then, after checking for casual errors, I am approving the submitted products.



 
  • galtinbaeva
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 06-Dec 13
  • 3270 posts

Posted 21 February 2019 - 07:47 AM #46

I have the checkbox ticked. If I submit a product on behalf of a vendor, there is no SEO name generated as per Products templates in none of the four languages. They should have different values according to the variables used and some additional differentiators. None of this is available in the SEO tab when I inspect the newly submitted product as Admin.

 

So I am waiting until there are 10 products submitted, go to the English Products template, change the language of the Admin area to English and generate the Products template for English. Then change the language to German, switch the Admin Area Lang to Deutsch and generate the German Produkte Teplates, then change to Russian in both places and generate the Продукты, and finally change to Bulgarian and generate the Продукти Templates.

 

Only then, after checking for casual errors, I am approving the submitted products.

 

I will discuss it with add-on development department. Thank you for sharing.


Simtech Development | sales@simtechdev.com | www.simtechdev.com
CERTIFIED CS-CART PARTNER | LICENSES | DEVELOPMENT | ADD-ONS | DESIGN | UPGRADE

Google Analytics Enhanced Ecommerce - get advanced ecommerce analytics


 
  • galtinbaeva
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 06-Dec 13
  • 3270 posts

Posted 22 February 2019 - 12:47 PM #47

I have the checkbox ticked. If I submit a product on behalf of a vendor, there is no SEO name generated as per Products templates in none of the four languages. They should have different values according to the variables used and some additional differentiators. None of this is available in the SEO tab when I inspect the newly submitted product as Admin.

 

So I am waiting until there are 10 products submitted, go to the English Products template, change the language of the Admin area to English and generate the Products template for English. Then change the language to German, switch the Admin Area Lang to Deutsch and generate the German Produkte Teplates, then change to Russian in both places and generate the Продукты, and finally change to Bulgarian and generate the Продукти Templates.

 

Only then, after checking for casual errors, I am approving the submitted products.

 

Hello,

 

Templates are created for each language separately, because not only dynamic content can be set in the template, but also static. It is not necessary to wait for template generation, you can configure cron.


Simtech Development | sales@simtechdev.com | www.simtechdev.com
CERTIFIED CS-CART PARTNER | LICENSES | DEVELOPMENT | ADD-ONS | DESIGN | UPGRADE

Google Analytics Enhanced Ecommerce - get advanced ecommerce analytics


 
  • soapacademy
  • Member
  • Trial users
  • Join Date: 01-Jul 15
  • 16 posts

Posted 22 February 2019 - 01:00 PM #48

Добрый день! Очень интересует работа модуля с вариацияцими.  у нас версия 4.6.3.



 
  • imago
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 18-Oct 18
  • 398 posts

Posted 22 February 2019 - 02:34 PM #49

Hello,

 

Templates are created for each language separately, because not only dynamic content can be set in the template, but also static. It is not necessary to wait for template generation, you can configure cron.

 

Thank you! How can I configure a cron job that should first synchronize the language of the SEO Template Products with the Admin language, and only then generate the meta data and name? Is there any special macro to do that?

 

 

 

Очень интересует работа модуля с вариацияцими.

 

Eсли имеете в виду варианты характеристик, то очень хорошо и корректно на всех языках. Все опции тоже воспроизводятся. Правда у меня пока только глобальные. Но их можно выбирать в качестве переменных.



 
  • soapacademy
  • Member
  • Trial users
  • Join Date: 01-Jul 15
  • 16 posts

Posted 22 February 2019 - 07:44 PM #50

Thank you! How can I configure a cron job that should first synchronize the language of the SEO Template Products with the Admin language, and only then generate the meta data and name? Is there any special macro to do that?

 

 

Eсли имеете в виду варианты характеристик, то очень хорошо и корректно на всех языках. Все опции тоже воспроизводятся. Правда у меня пока только глобальные. Но их можно выбирать в качестве переменных.

 

 

Я имел ввиду вариации товаров. Вывод в тайтл цены первой вариации и характеристик (объём, вес, цвет и т.д.)



 
  • galtinbaeva
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 06-Dec 13
  • 3270 posts

Posted 25 February 2019 - 01:30 PM #51

Thank you! How can I configure a cron job that should first synchronize the language of the SEO Template Products with the Admin language, and only then generate the meta data and name? Is there any special macro to do that?

 

You can just configure cron script as described on the SEO templates list page. Meta data should be generated separately for each language automatically.

 

 

 

Добрый день! Очень интересует работа модуля с вариацияцими.  у нас версия 4.6.3.

 

У самих вариаций нет SEO данных, а для основного продукта используются данные самого продукта.

 

Вы можете проверить работу модуля на демо-магазине.


Simtech Development | sales@simtechdev.com | www.simtechdev.com
CERTIFIED CS-CART PARTNER | LICENSES | DEVELOPMENT | ADD-ONS | DESIGN | UPGRADE

Google Analytics Enhanced Ecommerce - get advanced ecommerce analytics


 
  • imago
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 18-Oct 18
  • 398 posts

Posted 25 February 2019 - 01:55 PM #52

You can just configure cron script as described on the SEO templates list page. Meta data should be generated separately for each language automatically.

 

Is there a way to run the cron job only for the Products Templates, as the other templates change only once in a while, say one time over a month. Products templates however have to be run every 4 hours.



 
  • imago
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 18-Oct 18
  • 398 posts

Posted 26 February 2019 - 09:42 AM #53

PS. It's OK, never mind. I have disabled the other templates and now cron-job must update only the Products.



 
  • imago
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 18-Oct 18
  • 398 posts

Posted 26 February 2019 - 10:15 AM #54

 
UPDATE - Still it doesn't work. All language specific variants of the features are not transported to their template place
 
Say I have 150 products. This is what the automatic cron does

 

Start Products for en[/size]
Updating products: 50 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [/size]
Updating products: 100 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [/size]
Updating products: 150 . . . . . . . . . [/size]
Start Products for ru[/size]
Updating products: 50 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [/size]
Updating products: 100 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [/size]
Updating products: 150 . . . . . . . . . [/size]
Start Products for de[/size]
Updating products: 50 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [/size]
Updating products: 100 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [/size]
Updating products: 150 . . . . . . . . . [/size]
Start Products for bg[/size]
Updating products: 50 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [/size]
Updating products: 100 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [/size]
Updating products: 150 . . . . . . . . . [/size]
Update complete[/size]

 

When I open a product, all language specific variables are missing - except for the Admin Backend language. Which means that the Templates DO NOT SYNCHRONISE the descr_lang of the template with the admin lang of the backend

 

In English I get the full title

Book ABC by Author Name Shipped from France

 

In German

Buch ABC von .....(missing Autor). Versand aus .....(missing Frankreich)

 

In Russian

Книга ABC с автором ....(нет его автора любимого) с доставкой из ... (нет ее Франции)

 

AGAIN: In order SEO Templates to produce adaequate titles and meta descriptions both languages in the admin area have to be synchronised FOR EACH LANGUAGE SEPARATELY. You cannot only change the language of the SEO Templates and hope that they will produce correct data and Titles if the language of the Admin Area in the top right corner is not the same as the description language of the Templates.

 

7GtICa.jpg



 
  • galtinbaeva
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 06-Dec 13
  • 3270 posts

Posted 27 February 2019 - 02:01 PM #55

 
UPDATE - Still it doesn't work. All language specific variants of the features are not transported to their template place
 
Say I have 150 products. This is what the automatic cron does

 

 

When I open a product, all language specific variables are missing - except for the Admin Backend language. Which means that the Templates DO NOT SYNCHRONISE the descr_lang of the template with the admin lang of the backend

 

In English I get the full title

Book ABC by Author Name Shipped from France

 

In German

Buch ABC von .....(missing Autor). Versand aus .....(missing Frankreich)

 

In Russian

Книга ABC с автором ....(нет его автора любимого) с доставкой из ... (нет ее Франции)

 

AGAIN: In order SEO Templates to produce adaequate titles and meta descriptions both languages in the admin area have to be synchronised FOR EACH LANGUAGE SEPARATELY. You cannot only change the language of the SEO Templates and hope that they will produce correct data and Titles if the language of the Admin Area in the top right corner is not the same as the description language of the Templates.

 

7GtICa.jpg

 

 

Thank you, we confirm the issue with features. New version with the fix will be released next week.


Simtech Development | sales@simtechdev.com | www.simtechdev.com
CERTIFIED CS-CART PARTNER | LICENSES | DEVELOPMENT | ADD-ONS | DESIGN | UPGRADE

Google Analytics Enhanced Ecommerce - get advanced ecommerce analytics


 
  • imago
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 18-Oct 18
  • 398 posts

Posted 06 March 2019 - 11:39 AM #56

May I humbly ask for another fix - or an easy but valuable improvement? When you set conditions you have the option to select between Categories and Products. If we select Categories, we expect that the template will apply to all subcategories in the range as well, but it doesn't. If the category has 1000 subcategories on three levels, we will have to add all of them one by one. Which can be spared if there is an option to add a category with all its children. 

 

xmo92t.jpg



 
  • galtinbaeva
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 06-Dec 13
  • 3270 posts

Posted 14 March 2019 - 01:47 PM #57

May I humbly ask for another fix - or an easy but valuable improvement? When you set conditions you have the option to select between Categories and Products. If we select Categories, we expect that the template will apply to all subcategories in the range as well, but it doesn't. If the category has 1000 subcategories on three levels, we will have to add all of them one by one. Which can be spared if there is an option to add a category with all its children. 

 

I forwarded your request to the add-on development department. I will let you know the news.


Simtech Development | sales@simtechdev.com | www.simtechdev.com
CERTIFIED CS-CART PARTNER | LICENSES | DEVELOPMENT | ADD-ONS | DESIGN | UPGRADE

Google Analytics Enhanced Ecommerce - get advanced ecommerce analytics


 
  • soapacademy
  • Member
  • Trial users
  • Join Date: 01-Jul 15
  • 16 posts

Posted 15 March 2019 - 06:16 AM #58

Добрый день. Скажите в последней версии модуля присутствует возможность поддержки характеристик продукта. В вашей документации к модулю на скринах видно что поддерживаются характеристики продукта

 
  • galtinbaeva
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 06-Dec 13
  • 3270 posts

Posted 15 March 2019 - 06:39 AM #59

Добрый день. Скажите в последней версии модуля присутствует возможность поддержки характеристик продукта. В вашей документации к модулю на скринах видно что поддерживаются характеристики продукта

 

Здравствуйте,

 

Да, можно использовать характеристики продуктов в шаблонах.


Simtech Development | sales@simtechdev.com | www.simtechdev.com
CERTIFIED CS-CART PARTNER | LICENSES | DEVELOPMENT | ADD-ONS | DESIGN | UPGRADE

Google Analytics Enhanced Ecommerce - get advanced ecommerce analytics