Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

[Smtp Issue] With Outlook [Resolved!] ✔ Rate Topic   - - - - -

 
  • Rafass
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 16-Jan 14
  • 304 posts

Posted 14 July 2014 - 07:24 PM #1

Posted Image

-------------------------------------------------------------------------
[RESOLVED]

1. Open the app/Tygh/Mailer.php file of your CS-Cart installation.
2. Add this line:
self::$_mailer->SMTPSecure = 'tls';

after this one:
self::$_mailer->Password = $mailer_settings['mailer_smtp_password'];

Save the file and clear cache! 8)
Thanks Cs-cart team!
-------------------------------------------------------------------------



Outgoing (SMTP) Server
Server address: smtp-mail.outlook.com
Port: 25 (or 587 if 25 is blocked)
Authentication: Yes
Encrypted Connection: TLS
User name: Your email address
Password: Your password

Posted Image info

But I'm getting this error:









Posted Image



This is the problem: CS-Cart Bug tracker
Seems that here in this thread is resolved something similar.
Someone could give me a hand with it please?

.

 
  • TheeDragon
  • Member
  • Trial users
  • Join Date: 01-Jul 14
  • 45 posts

Posted 14 July 2014 - 08:22 PM #2

try :
  • Outlook.com SMTP server address: smtp.live.com
  • Outlook.com SMTP user name: Your full Outlook.com email address (not an alias)
  • Outlook.com SMTP password: Your Outlook.com password
  • Outlook.com SMTP port: 587
  • Outlook.com SMTP TLS/SSL encryption required:yes


 
  • Rafass
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 16-Jan 14
  • 304 posts

Posted 14 July 2014 - 08:54 PM #3

Thanks TheeDragon, but doesn't work:

Posted Image

 
  • zeero6
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 25-Jan 07
  • 649 posts

Posted 14 July 2014 - 09:14 PM #4

Have you tried everything here?

http://windows.micro...eceive-from-app

Version 4.9.3 SP1


 
  • Tonybn
  • Newbie
  • Members
  • Join Date: 11-Jun 14
  • 6 posts

Posted 14 July 2014 - 10:01 PM #5

Hi I recently had this error, try:

Method of sending e-mails: Via PHP mail function

it solved it for me.

Regards,
Tony

 
  • Rafass
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 16-Jan 14
  • 304 posts

Posted 14 July 2014 - 10:10 PM #6

Have you tried everything here?

http://windows.micro...eceive-from-app

Yeah. everything possible I've tried. always the same error.
I have the link of this page under de code: " Posted Image info "

Hi I recently had this error, try:
Method of sending e-mails: Via PHP mail function
it solved it for me.
Regards,
Tony

Thanks Tony. but doesn't work yet to me :/

 
  • TheeDragon
  • Member
  • Trial users
  • Join Date: 01-Jul 14
  • 45 posts

Posted 15 July 2014 - 02:15 AM #7

what emails are you trying to send ?
maybe you can step back are look 'outside' the box ?

 
  • Rafass
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 16-Jan 14
  • 304 posts

Posted 17 July 2014 - 09:46 AM #8

[RESOLVED]

The solution is in the first post. thanks TheeDragon, zeero6, Tonybn and Cs-cart team! 8)

 
  • tbirnseth
  • CS Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 08-Nov 08
  • 11766 posts

Posted 18 July 2014 - 01:24 AM #9

But these type of settings should be in the administrative interface. You shouldn't have to modify a PHP clas in order to configure the mail agent to interface with common connection methods.

EZ Merchant Solutions: Custom (USA based) B2B Development, Consulting, Development and Special Projects (get a quote here).
Commercial addons, payment methods and modifications to meet your business and operations needs.


 
  • Flow
  • Super Duper and Amazingly Sexy Senior
  • Members
  • Join Date: 13-Oct 10
  • 2352 posts

Posted 18 July 2014 - 06:17 AM #10

But these type of settings should be in the administrative interface. You shouldn't have to modify a PHP clas in order to configure the mail agent to interface with common connection methods.


Yes, as I said in the bugtracker: how come 100 free wordpress plugins can configure smtp (gmail. outlook, and so on) by just filling out 3 fields and a checkmark, and is this virtually impossible to configure in cs-cart?

When life hands you lemons, bring on the Tequila baby!


 
  • Rafass
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 16-Jan 14
  • 304 posts

Posted 01 August 2014 - 04:33 PM #11

and they charge 30 credits in my account to give me this solution...
I don't know why if some user have a problem with this software and is problem related of cscart...
why I need to pay for it? If I discover a bug... I need to pay for fix it?

This is cscart...

 
  • tbirnseth
  • CS Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 08-Nov 08
  • 11766 posts

Posted 01 August 2014 - 06:48 PM #12

If it was a bug, then you shouldn't be charged at all.
You should be asking this question of the helpdesk from the same ticket that was opened for the problem.

EZ Merchant Solutions: Custom (USA based) B2B Development, Consulting, Development and Special Projects (get a quote here).
Commercial addons, payment methods and modifications to meet your business and operations needs.


 
  • Rafass
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 16-Jan 14
  • 304 posts

Posted 02 August 2014 - 06:39 PM #13

I will, thank you tbirnseth!

 
  • ardian
  • Newbie
  • Trial users
  • Join Date: 06-Sep 17
  • 2 posts

Posted 06 September 2017 - 08:19 AM #14

hy master  i have same problem,  I've tried smtp and phpmailer methods but still my website can not send email to the customer what is the problem please help



 
  • tbirnseth
  • CS Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 08-Nov 08
  • 11766 posts

Posted 06 September 2017 - 06:35 PM #15

You'll need to provide more info on your setups to help you.

Also, you should have your hosting review the mail logs for your site and smtp server to see what they see there.


EZ Merchant Solutions: Custom (USA based) B2B Development, Consulting, Development and Special Projects (get a quote here).
Commercial addons, payment methods and modifications to meet your business and operations needs.