Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Adding Sku's To Product Options? Rate Topic   - - - - -

 
  • mayanetwork
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 18-Oct 06
  • 249 posts

Posted 21 May 2014 - 09:58 PM #1

Do you know of anyway to add unique sku's to the product options? For example if the product had 5 different color options, each option would have it's own unique sku/code. This would not be seen on the frontend. Is there a way to do this?

Retail Site v. 4.3.3


 
  • snorocket
  • Forum Janitor
  • Members
  • Join Date: 15-Mar 06
  • 2519 posts

Posted 21 May 2014 - 10:47 PM #2

You can add product codes (sku's) through the option combinations functionality. I'm not sure why its done this way because it's confusing as it should just be under the option variants after the weight modifier:
http://kb.cs-cart.co...on-combinations
SNOROCKET.COM, Now Accepting PRE-ORDERS:
Customer Service (Helpdesk) Addon for CS-Cart v4.3.1
Quote and Invoicing Addon for CS-Cart v4.3.1

 
  • mayanetwork
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 18-Oct 06
  • 249 posts

Posted 21 May 2014 - 11:05 PM #3

Thank you, but it doesn't work with "Global Options". When we click "Set the Inventory setting to track with options and click the Save button." on any global option, the page is refreshed back to the admin home page, the top admin toolbar is gone and the "Inventory" is not saved. Must be a bug?

Retail Site v. 4.3.3


 
  • snorocket
  • Forum Janitor
  • Members
  • Join Date: 15-Mar 06
  • 2519 posts

Posted 22 May 2014 - 01:12 AM #4

It's not going to work with a global option because the global option functionality is assuming that all the product options are the same, in your case it appears they are not all the same and each option requires it's own unique sku. I'm not sure it would even be possible to have a sku for a global option. Better off applying your global options to the product "not linked" and manually adding the sku's with the option combinations functionality - Sno
SNOROCKET.COM, Now Accepting PRE-ORDERS:
Customer Service (Helpdesk) Addon for CS-Cart v4.3.1
Quote and Invoicing Addon for CS-Cart v4.3.1

 
  • Magpie Don
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 01-Apr 09
  • 813 posts

Posted 22 May 2014 - 02:31 PM #5

I've used Global Options to create Inventory with unique IDs.
After you add the option, you must select the Inventory checkbox under the Option tab in the Product, save that change and then you must click the GEAR dropdown (on the product's options tab) and choose "rebuild the combinations": where you can add unique ID and image.
The system used the Global Options values for the options, but making the options Inventory for the Product doesn't change the Global Option.
All my option IDs tracked as inventory imported into v4.1.4 - I just set up a new one from scratch in v4.

CS-Cart Ultimate ver 4.3.5


 
  • Olof
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 25-Jun 11
  • 209 posts

Posted 15 July 2014 - 07:30 PM #6

You can add product codes (sku's) through the option combinations functionality. I'm not sure why its done this way because it's confusing as it should just be under the option variants after the weight modifier:
http://kb.cs-cart.co...on-combinations


Thank you for tip, just what I was looking for. May I ask some follow-up questions?
1. Is it correct that such a product code/sku is not indexed for Search? At least in my attempts, the search box can't find these codes.
2. If I would want to display these product codes/sku on the Product Page, it would require a custom code modification?
3. That these codes have to be entered manually, as importing them is not possible?

Thank you in advance
Regards,
Olof

 
  • eComLabs
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 27-Jan 14
  • 19284 posts

Posted 16 July 2014 - 08:39 AM #7

Let me answer on your questions.

1. Is it correct that such a product code/sku is not indexed for Search? At least in my attempts, the search box can't find these


You can add these product codes to product search words or use our free Search Improvements add-on

2. If I would want to display these product codes/sku on the Product Page, it would require a custom code modification?


If you select the combination with product code, default product code will be replaced with this value

3. That these codes have to be entered manually, as importing them is not possible?


Unfortunately, there is no ability to import option combinations in CS-Cart

Thanks

GET A FREE QUOTE | CS-Cart Add-ons | CS-Cart Licenses | CS-Cart Development | CS-Cart Design | Server Configuration | UniTheme and YOUPI
CS-Cart                USD 345     Multi-Vendor              USD 1250    CS-Cart RU                         24500 руб.
CS-Cart Ultimate  USD 775     CS-Cart + YOUPI      USD 545      CS-Cart RU + UniTheme    36000 руб.


 
  • Olof
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 25-Jun 11
  • 209 posts

Posted 16 July 2014 - 03:03 PM #8

EcomLabs,

Thanks for the clear answers. Regarding Point 3 (no import possible on option combinations), you confirmed my fears.

It is also surprising because we see it as basic inventory management. For any type of business.
Even in the case of having only 1 Option (with several variants) so no 'option combinations' any inventory-carrying business has to have a SKU code per stocked item. All ERP systems are based on this basic principle. And with that comes the need for easy import/export to other systems

Strange that CS-Cart has given this basic inventory reality such a low priority:
1. SKU/Product code buried 2 layers down (Option Combination) and not in the Option Variants level
2. That even with only 1 option created, I still have to create fictional Option Combinations in order to enter the SKU/Product code per variant
3. No export/Import functionality

Sigh...
Olof

 
  • eComLabs
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 27-Jan 14
  • 19284 posts

Posted 17 July 2014 - 08:34 AM #9

Thanks for the clear answers. Regarding Point 3 (no import possible on option combinations), you confirmed my fears.

It is also surprising because we see it as basic inventory management. For any type of business.
Even in the case of having only 1 Option (with several variants) so no 'option combinations' any inventory-carrying business has to have a SKU code per stocked item. All ERP systems are based on this basic principle. And with that comes the need for easy import/export to other systems

Strange that CS-Cart has given this basic inventory reality such a low priority:
1. SKU/Product code buried 2 layers down (Option Combination) and not in the Option Variants level
2. That even with only 1 option created, I still have to create fictional Option Combinations in order to enter the SKU/Product code per variant
3. No export/Import functionality


You can post your thoughts to http://cscart.uservoice.com

Also if this request is urgent for you, please contact us to receive a free quote for this modification.

Thank you.

GET A FREE QUOTE | CS-Cart Add-ons | CS-Cart Licenses | CS-Cart Development | CS-Cart Design | Server Configuration | UniTheme and YOUPI
CS-Cart                USD 345     Multi-Vendor              USD 1250    CS-Cart RU                         24500 руб.
CS-Cart Ultimate  USD 775     CS-Cart + YOUPI      USD 545      CS-Cart RU + UniTheme    36000 руб.


 
  • johnbol1
  • Never Re
  • Members
  • Join Date: 23-Feb 10
  • 4513 posts

Posted 17 July 2014 - 08:52 AM #10

what does the Admin>import>product combinations do ? import combinations without SKU?

Custom printed hi visibility clothing sale the UK's online hivis safety shop
v4.5.2


 
  • eComLabs
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 27-Jan 14
  • 19284 posts

Posted 17 July 2014 - 02:04 PM #11

what does the Admin>import>product combinations do ? import combinations without SKU?


Oooooops. My fault, guys. Combinations are really supported by import / export. Example is here:

Product ID;Combination;Language;Product name;Combination code;Amount
"12";"Color: Black/White/White, Size: Large";"en";"100g Pants";"U0012O5AF0";"50"
"12";"Color: Black/White/White, Size: Medium";"en";"100g Pants";"U0012O5AF1";"55"
"12";"Color: Black/White/White, Size: Small";"en";"100g Pants";"U0012O5AF2";"50"
"12";"Color: Black/White/White, Size: X Large";"en";"100g Pants";"U0012O5AF3";"5"
"12";"Color: Black/White/White, Size: XX Large";"en";"100g Pants";"U0012O5AF4";"0"

Sorry about that

GET A FREE QUOTE | CS-Cart Add-ons | CS-Cart Licenses | CS-Cart Development | CS-Cart Design | Server Configuration | UniTheme and YOUPI
CS-Cart                USD 345     Multi-Vendor              USD 1250    CS-Cart RU                         24500 руб.
CS-Cart Ultimate  USD 775     CS-Cart + YOUPI      USD 545      CS-Cart RU + UniTheme    36000 руб.


 

Posted 20 September 2014 - 06:49 AM #12

How to add option combinations CODE in Searchanise search results?

 
  • Consultant
  • Member
  • Members
  • Join Date: 15-May 10
  • 168 posts

Posted 16 May 2016 - 11:06 PM #13

Hi there.    If Product Combinations can be imported, then where are you getting the Combination code from???  Seems to me this is generated by the system and the only way to get that code is to manually add a combination from the admin screen.  So you are just showing how to import a file that was previously exported as opposed to importing brand new combinations.

 

Oooooops. My fault, guys. Combinations are really supported by import / export. Example is here:
 

Product ID;Combination;Language;Product name;Combination code;Amount
"12";"Color: Black/White/White, Size: Large";"en";"100g Pants";"U0012O5AF0";"50"
"12";"Color: Black/White/White, Size: Medium";"en";"100g Pants";"U0012O5AF1";"55"
"12";"Color: Black/White/White, Size: Small";"en";"100g Pants";"U0012O5AF2";"50"
"12";"Color: Black/White/White, Size: X Large";"en";"100g Pants";"U0012O5AF3";"5"
"12";"Color: Black/White/White, Size: XX Large";"en";"100g Pants";"U0012O5AF4";"0"
Sorry about that

 



 
  • eComLabs
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 27-Jan 14
  • 19284 posts

Posted 17 May 2016 - 07:59 AM #14

Hi there.    If Product Combinations can be imported, then where are you getting the Combination code from???  Seems to me this is generated by the system and the only way to get that code is to manually add a combination from the admin screen.  So you are just showing how to import a file that was previously exported as opposed to importing brand new combinations.

 

You can create own code or export it from 3rd party system. I do not know your business processes


GET A FREE QUOTE | CS-Cart Add-ons | CS-Cart Licenses | CS-Cart Development | CS-Cart Design | Server Configuration | UniTheme and YOUPI
CS-Cart                USD 345     Multi-Vendor              USD 1250    CS-Cart RU                         24500 руб.
CS-Cart Ultimate  USD 775     CS-Cart + YOUPI      USD 545      CS-Cart RU + UniTheme    36000 руб.


 

Posted 31 May 2017 - 03:22 PM #15

If you select the combination with product code, default product code will be replaced with this value
 

 

Sorry for reviving such an old thread, but is there a setting that is needed for this. When I input my custom code into the combination options it has no effect on the product code itself. I can have custom images with option combinations appear, but the code will have no effect.



 
  • eComLabs
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 27-Jan 14
  • 19284 posts

Posted 01 June 2017 - 07:24 AM #16

Sorry for reviving such an old thread, but is there a setting that is needed for this. When I input my custom code into the combination options it has no effect on the product code itself. I can have custom images with option combinations appear, but the code will have no effect.

 

It should work out of the box. If you use 3rd party theme, it can be a reason


GET A FREE QUOTE | CS-Cart Add-ons | CS-Cart Licenses | CS-Cart Development | CS-Cart Design | Server Configuration | UniTheme and YOUPI
CS-Cart                USD 345     Multi-Vendor              USD 1250    CS-Cart RU                         24500 руб.
CS-Cart Ultimate  USD 775     CS-Cart + YOUPI      USD 545      CS-Cart RU + UniTheme    36000 руб.


 
  • lolo212
  • Advanced Member
  • Members
  • Join Date: 07-Aug 12
  • 54 posts

Posted 07 June 2019 - 04:04 PM #17

Oooooops. My fault, guys. Combinations are really supported by import / export. Example is here:
 

Product ID;Combination;Language;Product name;Combination code;Amount
"12";"Color: Black/White/White, Size: Large";"en";"100g Pants";"U0012O5AF0";"50"
"12";"Color: Black/White/White, Size: Medium";"en";"100g Pants";"U0012O5AF1";"55"
"12";"Color: Black/White/White, Size: Small";"en";"100g Pants";"U0012O5AF2";"50"
"12";"Color: Black/White/White, Size: X Large";"en";"100g Pants";"U0012O5AF3";"5"
"12";"Color: Black/White/White, Size: XX Large";"en";"100g Pants";"U0012O5AF4";"0"
Sorry about that

 

 

Hi, I tried the import of SKUs and it works, the only problem I have is that it replaces the original product code visible on the site, in the cart and on the invoice with the code of an option, any chance to leave the original product code? I need option SKUs only for inventory update.


albahurt.pl - wholesale distribution of promotional clothing - t-shirts, sweatshirts, polos...


 
  • eComLabs
  • CS-Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 27-Jan 14
  • 19284 posts

Posted 10 June 2019 - 05:26 AM #18

Yes, this is possible. But it will be required to change several php functions to do so


GET A FREE QUOTE | CS-Cart Add-ons | CS-Cart Licenses | CS-Cart Development | CS-Cart Design | Server Configuration | UniTheme and YOUPI
CS-Cart                USD 345     Multi-Vendor              USD 1250    CS-Cart RU                         24500 руб.
CS-Cart Ultimate  USD 775     CS-Cart + YOUPI      USD 545      CS-Cart RU + UniTheme    36000 руб.


 

Posted 11 June 2019 - 11:18 AM #19

 Hi,

You don't have to create multiple SKU's just to link varying attribute value like color /size.

You can directly link the select colour / select price to the same product

for example check the link below: https://www.shakedea...safety-shoe-dp1

You can so it in backend (products>Options>Add option.

 

 



 
  • judoscott
  • Advanced Member
  • Members
  • Join Date: 19-Mar 16
  • 92 posts

Posted 12 June 2019 - 01:16 PM #20

Do you know of anyway to add unique sku's to the product options? For example if the product had 5 different color options, each option would have it's own unique sku/code. This would not be seen on the frontend. Is there a way to do this?

I set them in the product code from our erp system via the api