Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

How Can I Add Royal Mail As A Shipping Processor? Rate Topic   - - - - -

 
  • tphone
  • Newbie
  • Trial users
  • Join Date: 07-Jan 14
  • 7 posts

Posted 11 February 2014 - 04:38 PM #1

Hi

I have searched the forum but can't find an answer.

I have created some Royal Mail shipping options and they work fine. When I come to procees and order and create a shipment, the only options seem to be non UK shipping processors.

I worked out that if I go to Administration>Shipping & taxes>Shipping methods and then click Shipping Methods on the left, I can see a list of Shipping Processors but it won't let me add or edit.

I would like to create one for the Royal Mail that uses the http://www.royalmail.com/track-trace system.

Thanks in advance an apologies if I've missed something obvious.

David

PS - Using a fairly recent version 4.??

 
  • tphone
  • Newbie
  • Trial users
  • Join Date: 07-Jan 14
  • 7 posts

Posted 11 February 2014 - 05:06 PM #2

Of course that should say, "When I come to process an order and create a shipment, the only options seem to be non UK shipping processors.


 

Posted 11 February 2014 - 06:18 PM #3

Looked into this for a client but Royal Mail had had no API as of 4Q 2013.

Jeremy
Requin Creative Group
CS-Cart License | CS-Cart Addons


 
  • tphone
  • Newbie
  • Trial users
  • Join Date: 07-Jan 14
  • 7 posts

Posted 14 February 2014 - 02:59 PM #4

Thanks for the reply Jeremy - even if it just linked to the RM URL with the tracking number it would be a start but I can't see where I can add one. Might see if I can butcher an exiting one in the database!!

 
  • NairdaCart
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 18-Jul 11
  • 306 posts

Posted 14 February 2014 - 04:23 PM #5

Linking to the tracking system is not the same thing as creating a shipment though. If you use one of the shipping processors it will connect to the supplier and give you a real time price based on the shipment details.