Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

How can I upgrade to 4.0.2 Rate Topic   - - - - -

 
  • ysharbi
  • Newbie
  • Members
  • Join Date: 17-Mar 13
  • 8 posts

Posted 03 October 2013 - 03:29 PM #1

Hello,

I am trying to upgrade to version 4.0.2 but I can't find the upgrade option.



Please let me know how can I do it.

Thanks!!

 
  • ysharbi
  • Newbie
  • Members
  • Join Date: 17-Mar 13
  • 8 posts

Posted 03 October 2013 - 03:43 PM #2

Sorry I forgot to say I am using version 3.0.6

 
  • zeero6
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 25-Jan 07
  • 649 posts

Posted 03 October 2013 - 03:43 PM #3

From what version?
If you trying to upgrade from 4.01 to 4.02 you will have to wait maybe another week. It will show in admin/upgrade center.

Version 4.9.3 SP1


 
  • zeero6
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 25-Jan 07
  • 649 posts

Posted 03 October 2013 - 03:46 PM #4

You have to install 402 first in a different dir and than use the import tool available in 4.02

Version 4.9.3 SP1


 
  • ysharbi
  • Newbie
  • Members
  • Join Date: 17-Mar 13
  • 8 posts

Posted 03 October 2013 - 05:38 PM #5

You have to install 402 first in a different dir and than use the import tool available in 4.02


Thanks zeero6

Could you please let me know from where can I found the import tool?

 
  • zeero6
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 25-Jan 07
  • 649 posts

Posted 03 October 2013 - 06:06 PM #6

Its in ADD-Ons/Manage add ons
. May need to be installed first before you see it in Administration


See this http://kb.cs-cart.com/store-import

Version 4.9.3 SP1


 
  • termalert
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 14-Jan 09
  • 962 posts

Posted 05 October 2013 - 12:20 AM #7

On the subject of upgrading, just where do you create the new directory ?
All my 'stuff' currently resides in a folder called public_html
Do I simply create another folder on the same level called say public_html2 ?

 
  • zeero6
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 25-Jan 07
  • 649 posts

Posted 07 October 2013 - 01:49 PM #8

You can create a dir inside public_html
To install I would be yourdomain.com/new direct/install

Version 4.9.3 SP1


 
  • knoxbury
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 14-Jan 08
  • 483 posts

Posted 07 October 2013 - 03:14 PM #9

But doesn't this cause v4 to generate new URLS such as changing http://www.my_site.com/category/ to http://www.my_site.c...irect/category/

You can create a dir inside public_html
To install I would be yourdomain.com/new direct/install



 
  • zeero6
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 25-Jan 07
  • 649 posts

Posted 07 October 2013 - 03:38 PM #10

It would generate a new store and new url. Import from older version. You then would have to move it to main domain and edit the config file. The way I have it is I have mydomain.com/shop and installed new 4.02 in my domain.shop2 with new database and then will edit the config file. Not for everyone to do it this way. Someone may have a better solution.

Version 4.9.3 SP1


 
  • zeero6
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 25-Jan 07
  • 649 posts

Posted 07 October 2013 - 03:40 PM #11

P.S. Always backup. Store and database

Version 4.9.3 SP1


 
  • knoxbury
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 14-Jan 08
  • 483 posts

Posted 07 October 2013 - 03:47 PM #12

It would generate a new store and new url. Import from older version. You then would have to move it to main domain and edit the config file. The way I have it is I have mydomain.com/shop and installed new 4.02 in my domain.shop2 with new database and then will edit the config file. Not for everyone to do it this way. Someone may have a better solution.

I would think CS-Cart would have addressed this issue in the upgrade instructions, but I didn't see anything about this other than to install in a new directory.

 
  • ibaker
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 23-Oct 06
  • 270 posts

Posted 20 November 2013 - 12:22 AM #13

One thing I noticed when going from v2.2.5 to 4.0.3 was that my live store home page display was left in a shambles...so to fix this whilst I continued on getting 4.0.3 right, I went into the live store->Design->Blocks and open, in my case the categories block, and just saved it. My store home page on the live store was back to the way it was...just a tip that may help others