Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

CS-Cart 3 Final Released Rate Topic   - - - - -

 
  • tom437
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 10-Jul 10
  • 635 posts

Posted 26 May 2012 - 03:03 AM #101

Can anyone give me a quick example on they set up the tax?

Thanks
Tom
3.0.4
Hosting for less.
www.step2stephosting.com

 
  • brandonvd
  • is Super Awesome
  • Members
  • Join Date: 19-Dec 06
  • 2633 posts

Posted 26 May 2012 - 03:52 AM #102

Tom,

Have you checked out the knowledgebase http://kb.cs-cart.com/ ?

I didn't do anything special to install the cart. Set up the database, upload the files, run the install.

To do the taxes, you need to:

1.) Go to Shipping and Taxes => Locations => Add Location
2.) Name it whatever (ie. California)
3.) Move your state from the right state box to the left
4.) Press Create
5.) Go to Shipping and Taxes => Taxes
6.) Probably delete the VAT tax
7.) Add a new tax
8.) Name it (ie. CA Sales Tax)
9.) Go to the tax rate tab
10.) Put in the rate for your state and select the percentage (ie. 7.25 %)
11.) Click Create

Now you have your sales tax all set up. You can also do the same thing for multiple locations.

I hope that helps,

Brandon

 
  • tom437
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 10-Jul 10
  • 635 posts

Posted 26 May 2012 - 04:02 AM #103

Tom,

Have you checked out the knowledgebase http://kb.cs-cart.com/ ?

I didn't do anything special to install the cart. Set up the database, upload the files, run the install.

To do the taxes, you need to:

1.) Go to Shipping and Taxes => Locations => Add Location
2.) Name it whatever (ie. California)
3.) Move your state from the right state box to the left
4.) Press Create
5.) Go to Shipping and Taxes => Taxes
6.) Probably delete the VAT tax
7.) Add a new tax
8.) Name it (ie. CA Sales Tax)
9.) Go to the tax rate tab
10.) Put in the rate for your state and select the percentage (ie. 7.25 %)
11.) Click Create

Now you have your sales tax all set up. You can also do the same thing for multiple locations.

I hope that helps,

Brandon


Thats is what I did, but I get this Taxes NYC (8.875%) $0.00 its 0.00 for the tax.
I don't know what to do.
3.0.4
Hosting for less.
www.step2stephosting.com

 
  • tom437
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 10-Jul 10
  • 635 posts

Posted 26 May 2012 - 04:06 AM #104

Is there away to re upload the tax file?
3.0.4
Hosting for less.
www.step2stephosting.com

 
  • brandonvd
  • is Super Awesome
  • Members
  • Join Date: 19-Dec 06
  • 2633 posts

Posted 26 May 2012 - 05:50 AM #105

Tom,

I'm not really sure why you aren't seeing the taxes, those are the steps.

As for uploading a tax file, what kind of tax file? Also, as far as I know, there is no way to upload anything like that. I had to set up taxes for a client here in California that wanted a different rate per zip code. I was able to use Excel and matched up the zip codes depending on the tax rate. Then I was able to make like 10 locations that were all the different tax rates. Then I put in the zip codes. This was pretty easy to do and didn't really take all that long. Is this what you mean?

Thanks,

Brandon

 
  • ThomH
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 20-Nov 07
  • 1675 posts

Posted 26 May 2012 - 07:08 AM #106

SEO is not working properly, posted in bug tracker.

WebGraphiq offers a wide range of professionally developed, ready to use CS-Cart add-ons to provide additional functionality and boost your sales. The oldest active CS-Cart add-on development team. -- Since 2006 --


CS-CART ADD-ONS | FREE QUOTE | CS-CART DEVELOPMENT | @webgraphiq


 
  • parodius420
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 03-Dec 11
  • 614 posts

Posted 26 May 2012 - 08:24 AM #107

Im having issues with emails not sending with v3. When someone uses the contact us, it will not send emails. I purchased another license for v3. Tried it on the same server that I have another license with, and the other sends fine (think its 2.2.4 version) but v3 will not send. I tried enabling the webserver email or whatever in the addons, and that did not help either. So I tested the demo on a different server, and same deal.

 
  • johnbol1
  • Never Re
  • Members
  • Join Date: 23-Feb 10
  • 5070 posts

Posted 26 May 2012 - 08:35 AM #108

Does anyone know how I can show the product Quantity Discounts on the Grid View page?

Not sure in the new version I havent used it yet but It was an edit of product data.tpl in the old I think by adding an include qty_discounts.tpl

John

4 14.1


 
  • tom437
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 10-Jul 10
  • 635 posts

Posted 26 May 2012 - 12:52 PM #109

Tom,

I'm not really sure why you aren't seeing the taxes, those are the steps.

As for uploading a tax file, what kind of tax file? Also, as far as I know, there is no way to upload anything like that. I had to set up taxes for a client here in California that wanted a different rate per zip code. I was able to use Excel and matched up the zip codes depending on the tax rate. Then I was able to make like 10 locations that were all the different tax rates. Then I put in the zip codes. This was pretty easy to do and didn't really take all that long. Is this what you mean?

Thanks,

Brandon


I just want to add tax for NYC and CA. But the tax showed up 0.00 and for CA nothing show up. It will not calulate the tax.

In setting>general>Default location
Do I need to add any address there or leave it blank?
3.0.4
Hosting for less.
www.step2stephosting.com

 
  • TonyK
  • Member
  • Members
  • Join Date: 03-Mar 06
  • 1686 posts

Posted 26 May 2012 - 01:05 PM #110

Tom,

Are you logged in as a User from NYC or CA when adding items to cart and checking out?

Try setting up a fake user account from Ca and test it.
Pimpin' skins since v1.0

 
  • tom437
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 10-Jul 10
  • 635 posts

Posted 26 May 2012 - 01:19 PM #111

Tom,

Are you logged in as a User from NYC or CA when adding items to cart and checking out?

Try setting up a fake user account from Ca and test it.


I tried that and still get Taxes NYC (8.875%) $0.00. For some odd reason, the tax will not calulate.
3.0.4
Hosting for less.
www.step2stephosting.com

 
  • tom437
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 10-Jul 10
  • 635 posts

Posted 26 May 2012 - 01:54 PM #112

I did it and here is what was the problem.
In Editing tax>general

I needed to add Priority number.

Thanks to everyone that was helping me, I really appeciated the help.

Thanks again and until my next problem :mrgreen:
Tom
3.0.4
Hosting for less.
www.step2stephosting.com

 
  • sok777
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 23-Jun 11
  • 437 posts

Posted 26 May 2012 - 06:24 PM #113

As It says Version 3 is VERY different from version 2.2.4. Does anybody know if the import / export for option is changed and finally became friendly to prepare CSV? could we now import product options prices? and if yes, could it be done in human format? I mean not {}:{}{}{}{}{}.

Thanks

 
  • tom437
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 10-Jul 10
  • 635 posts

Posted 26 May 2012 - 06:28 PM #114

Hello.
When I try to add a new product I get this error
404

Page Not Found

The page you have requested cannot be found.

  • Go to the admin homepage
In products I can see it but when I click on it to open I get the same error again


make sure you select Add Categorie, cause if you don't, that will happen.

Hope that help.

Tom
3.0.4
Hosting for less.
www.step2stephosting.com

 
  • BaDTaG
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 01-Jul 11
  • 188 posts

Posted 26 May 2012 - 10:10 PM #115

Hi can any of you tall me if it is posible to change the top menu drop down direction (from left to right)

i get thisPosted Image
VPS Hosting whit easy VPS control panel no technical skills required.
EDB Eksperten din online it forhandler

 
  • parodius420
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 03-Dec 11
  • 614 posts

Posted 27 May 2012 - 03:07 AM #116

Hi can any of you tall me if it is posible to change the top menu drop down direction (from left to right)

i get thisPosted Image



Mine is not doing that. Not sure what is causing it.

 
  • BaDTaG
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 01-Jul 11
  • 188 posts

Posted 27 May 2012 - 10:48 AM #117

Mine is not doing that. Not sure what is causing it.


Wel i made some more top categorys and now it shows the right way. i think it is a problem when you ownly have 1 category in the second row. not shure do.

but there are still some small problems when showing the drop down.
it shows like this
Posted ImageI Think it sould look like this

Posted Image
VPS Hosting whit easy VPS control panel no technical skills required.
EDB Eksperten din online it forhandler

 
  • pbannette
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 09-Aug 07
  • 1038 posts

Posted 27 May 2012 - 11:13 AM #118

I think you are correct that the category box should be centered. Is there a way to do this?
What happens if you have many tabs and select one at the beginning or end? Does the box go off the page?.
I assume that you need at least one sub category with a sub category for this menu type to show all Categories, even if some other categories have only one subcategory which does not have a sub category. Is this what you see?
Thanks,
Bob

Version CS-Cart 4.3.5


 
  • BaDTaG
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 01-Jul 11
  • 188 posts

Posted 27 May 2012 - 11:38 AM #119

The beginning and end looks fine it is the middle that is not correct. top and bottom row does that. fell free to look for you self
http://www.edb-ekspe....dk/testserver/
VPS Hosting whit easy VPS control panel no technical skills required.
EDB Eksperten din online it forhandler

 
  • BaDTaG
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 01-Jul 11
  • 188 posts

Posted 27 May 2012 - 02:25 PM #120

New problem
The RSS FEED addon how do i make it so wen subscribing on a top category it shows items from the sub menus?

as off now i need to go all the way to the last category to c any thing :-/ not optimal pls fix this. no point in having this if it is not posible to subscribe to a top category. i want to subscribe to computers not only computers///laptop///HP///i5 cpu
VPS Hosting whit easy VPS control panel no technical skills required.
EDB Eksperten din online it forhandler