Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

CS-Cart v2.2.2 released Rate Topic   - - - - -

 
  • imac
  • Head of Product
  • CS-Cart Architects
  • Join Date: 22-Nov 05
  • 2076 posts

Posted 17 August 2011 - 09:58 AM #1

We are glad to announce that v2.2.2 is out. It's mostly a bug fix release, for more details you can refer to our blog.

Please note that the upgrade to this new version may be not available in your CS-Cart administration panel within the first 48 hours after the release.


Update:
Currently there are two known issues with the latest release.

1. After the upgrade the design of the administration panel may become broken. This problem is caused by the browser cache. Recent upgrade contains changes in the style CSS files. So, the browser loads cached styles which may conflict with the new ones.

You can refer to the following page in order to learn more information about how to clean up the cache for several popular web browsers:
http://www.wikihow.com/Clear-Your-Browser's-Cache

2. Customer information is not displayed in the invoice in the storefront and the administration panel. This problem has been fixed in the release and upgrade packages on August 22, 2011. Those who had already performed the upgrade or installed previous release pack can refer to the following page in our bug tracker in order to learn how to fix the problem. Or you can contact our technical support team and they will provide the instruction or fix the problem on your server free of charge.

Also please note that before upgrading the store you should click on the "Refresh packages list" link on your "Upgrade center" page in the administrator panel.
Ilya Makarov,
CS-Cart Architect Team
Suggest and vote for new features | Report a bug

 
  • Triplets
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 23-Sep 08
  • 1188 posts

Posted 17 August 2011 - 11:31 AM #2

Great news! Can you please elaborate on what "The Product configurator add-on was refactored" means? Can the product configurator work with different product quantities and product options now?

 
  • The Tool
  • Been Here Way Too Long Member
  • Members
  • Join Date: 30-Mar 07
  • 4005 posts

Posted 17 August 2011 - 11:42 AM #3

Before anyone asks...

Legend:
[+] - new feature/improvement
[*] - functionality changes
[!] - bugfix

Version 2.2.2, August 17 2011

[+] CRE Secure payment module: Payleap 2.0 support was added.
[+] The ability to disable the visual HTML editor was added.

[*] The Product configurator add-on was refactored.
[*] Loading speed of the "Product Features" page was increased.
[*] Products: The "Apply values to all the selected products" function was refactored on the multiple update page.
[*] Data Feeds add-on: The progress bar was replaced with a new one.
[*] The "import_complete" hook was added to the source code.
[*] New parameters were added to the "get_products_post" hook.
[*] Assist payment module: The submit URL parameter was changed according to new service requirements.
[*] DPS payment module: The submit URL parameter was changed according to new service requirements.
[*] Quick search add-on: The default value of the "Match type" option was changed to "All of these words".

[!] Wish List add-on: Two identical configured products were displayed separately in the wish list if they were added to it not at once. Fixed.
[!] Amazon checkout payment module: Incorrect parameters were sent to the Amazon server if one of ordered products was free shipping. Fixed.
[!] Back in stock notification: An empty page was displayed if the "AJAX(Javascript)-based the "Add to cart" button" setting was enabled. Fixed.
[!] Blocks: If a block with manually defined products was created, click on the link with a number of products in this block opened an empty window. Fixed.
[!] Order bulk print: The value of the payment method field was empty sometimes. Fixed.
[!] Categories: If the "Add" (new product) link was clicked on the category list page, no categories could be selected on the "New product" page. Fixed.
[!] Export data: The "Save layout as" functionality did not work. Fixed.
[!] File uploader: A file could not be uploaded from the server if HTTPS was enabled. Fixed.
[!] Google checkout payment module: An active gift certificate could not be used for order payment. Fixed.
[!] If a product with a catalog promotion applied was added to the cart and the product options that affected the product price were changed on the cart page, the product price, discounts and cart subtotal were calculated incorrectly. Fixed.
[!] Import data: If a file was uploaded via the file uploader, the file name remained displayed on the page after its reloading. Fixed.
[!] Localizations: Localizations defined for a top menu item were reset after clicking the "Save" button on the "Top menu" page. Fixed.
[!] Edit order: If order shipping rates were changed at the third step, previous values of these rates were displayed after reloading the page. Fixed.
[!] Blocks: Pagination did not work in blocks with products on the edit product page. Fixed.
[!] Price List add-on: Incorrect prices of product options were displayed if the product price was zero. Fixed.
[!] Profile fields: The value of the "State" select box was not set to its default value on the registration page. Fixed.
[!] Profile fields: The language of user defined profile fields in the invoice sent to the store administration was the one that the customer had selected while placing an order. Fixed.
[!] Redirection from HTTPS to HTTP was incorrect if the "Keep HTTPS connection" setting was disabled. Fixed.
[!] Shipping total was not recalculated by JavaScript at the third checkout step if a supplier shipping method was changed by the customer. Fixed.
[!] The "Add to wish list" button was displayed incorrectly when the back in stock functionality was enabled. Fixed.
[!] A skin could not be changed via the demo toolbar in the storefront. Fixed.
[!] Quick search add-on: Products deleted from the database remained displayed in search results. Fixed.
[!] Logs: Long URLs were displayed incorrectly. Fixed.
[!] Blocks: The "Enter e-mail address" field of the "Mailing lists" block moved to the right if the parent block direction was set to "Horizontal". Fixed.
[!] Data Feeds add-on: Product codes were written in one line in the notification saying about cutting the codes. Fixed.
[!] Import data: A main image pair was removed if the "Delete additional images" check box was selected. Fixed.
[!] Product configurator add-on: A configurable product could be added to the cart without choosing required products by pressing the Enter button in the quantity input field. Fixed.
[!] Product configurator add-on, Wish List add-on: A configurable product was added to the cart from the wish list incorrectly. Fixed.
[!] Product configurator add-on: The compatibility classes functionality worked incorrectly. Fixed.
[!] Products: The "Out-of-stock" text label was displayed twice on the product details page. Fixed.
[!] Products: Product position was set to zero after clicking the "Save" button on the edit product page. Fixed.
[!] Products: Categories could not be assigned to products on the multiple product update page. Fixed.
[!] Products: The value of the "User group" select box could not be cloned in the "Quantity Discounts" tab of the edit product page. Fixed.
[!] Sales Reports: Selection of all order statuses caused selection of all payment methods on the edit chart page. Fixed.
[!] Data Feeds add-on: The bottom "Add Data Feed" button had incorrect position on the page. Fixed.
[!] Buy together add-on: A product combination remained active if its main product or any product from this combination was removed. Fixed.
[!] The warning about missing shipping methods was displayed at all checkout steps. Fixed.
[!] Blocks: There was no ability to edit a text of an HTML block in the visual HTML editor. Fixed.
[!] Buy together add-on: If two or more identical product combinations were added to the cart, taxes for these products were always calculated for quantity equal to one. Fixed.
[!] Multi-Vendor Edition: The Comments and reviews add-on: A few language variables were missing in the database. Fixed.
[!] Edit order: A JavaScript error occurred if the check box of manual edition of taxes or shipping cost was selected at the third step. Fixed.
[!] An SQL error occurred when installing the Recurring Billing or Affiliate add-on in CS-Cart upgraded from Community to Professional or Multi-Vendor edition. Fixed.
[!] SQLite cache: A PHP error was displayed if the PDO class was installed without SQLite support. Fixed.
[!] Multi-Vendor Edition: The search form was displayed incorrectly in the select vendor drop-down menu at the top in the admin panel. Fixed.
[!] Suppliers: The shipping method selected in the shipping cost calculation section on the cart page was not saved after proceeding to checkout. Fixed.
[!] Suppliers: If the "Display shipping methods to each supplier separately" setting was disabled and one of suppliers had a free shipping method defined, the "No shipping options available for your location" message was displayed at the checkout. Fixed.
[!] Suppliers: Shipping freight of an electronically distributed product was calculated incorrectly. Fixed.
[!] The "object type is NULL or undefined" Javascript error occurred in the customer front-end in Internet Explorer 7,8. Fixed.
[!] TinyMCE editor: If a language that was not installed in the editor was selected in the admin panel, the editor was not initialized. Fixed.
[!] Upgrade center: The "New license" field was displayed incorrectly on the "Manage editions" page. Fixed.
[!] {#2589} Orders: Credit memo and invoice IDs were not displayed on the bulk order print results page. Fixed.
[!] {#2590} Multi-Vendor Edition: A vendor had no ability to edit a global option even if it was created by themselves. Fixed.
[!] {#2598} The outdated "Logo for sign in box" setting was available in the admin panel. Fixed.
[!] {#2605} Multi-Vendor Edition: An incorrect vendor logo was displayed in the invoice generated in the PDF format. Fixed.
[!] {#2614} Product image gallery: If a click was on the space between mini thumbnail images, the main product image was hidden and nothing appeared instead of it. Fixed.
[!] {#2649} The "Ship to different address" functionality worked incorrectly in the admin panel when creating a customer. Fixed.
[!] {#10486} Option variants images: When an option was selected, the appropriate image was not displayed. Fixed.



 
  • pbannette
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 09-Aug 07
  • 1038 posts

Posted 17 August 2011 - 11:56 AM #4

Hi,
I can't tell from the log if this was fixed:
R

eport ID #2661: Rebuilding option combinations wipes all product codes

It does say in the bug report:

This issue was fixed and will be available in next release (2.2.2)

Can anyone confirm that it was or not?
Thanks,
Bob

Version CS-Cart 4.3.5


 
  • clips
  • Aged Resident Loon
  • Members
  • Join Date: 14-Jan 07
  • 1650 posts

Posted 17 August 2011 - 03:03 PM #5

I just tested the upgrade from 2.2.1 to 2.2.2 on one of our community edition sites and it did not work. Likewise the link to "undo" the install did not work.

So you may want to test offline or someplace where it doesn't make any difference before you upgrade!
Regards,
Jim

 
  • clips
  • Aged Resident Loon
  • Members
  • Join Date: 14-Jan 07
  • 1650 posts

Posted 17 August 2011 - 03:08 PM #6

Here is what the admin looks like...
http://screencast.com/t/lcEldc4kty
The front of the site looks the same way. I also tried to "clear cache" but no luck. I get the same results in Firefox 5, Chrome 13, Safari 5 and IE 8.
Regards,
Jim

 
  • guts_glory
  • Member
  • Members
  • Join Date: 27-Jul 10
  • 40 posts

Posted 17 August 2011 - 03:12 PM #7

We are glad to announce that v2.2.2 is out. It's mostly a bug fix release, for more details you can refer to our blog.

Please note that the upgrade to this new version may be not available in your CS-Cart administration panel within the first 48 hours after the release.


I installed trial version of the MVE. Both the front-end and back-end would only load the pages in the plain html format, and none of the skins would show.

I manually refreshed the cache, and still not working.

Any ideas?

 
  • clips
  • Aged Resident Loon
  • Members
  • Join Date: 14-Jan 07
  • 1650 posts

Posted 17 August 2011 - 03:19 PM #8

Sounds like the install bug is beyond the community version. Has anyone been brave enough to install it on the normal Pro version? If so, I sure hope you did it on a demo or test site.
Regards,
Jim

 
  • tendenca
  • Junior Member
  • Members
  • Join Date: 02-May 10
  • 8 posts

Posted 17 August 2011 - 03:42 PM #9

I have a Pro version and after I upgraded to 2.2.2 I had the same problem with my admin panel. Everything was white with some links only. Even the customer pages changed my hooks design. I had to reverse back to 2.2.1

 
  • clips
  • Aged Resident Loon
  • Members
  • Join Date: 14-Jan 07
  • 1650 posts

Posted 17 August 2011 - 04:00 PM #10

I to was able to revert back to 2.2.1 by looking at the plain html stuff and finding the "revert". It appears that the site is fine again.

So I would believe the verdict would have to be that there is something seriously wrong with this upgrade in its current form as it has now crashed a community version, multi vendor version and a pro version. So again, anyone trying the upgrade should be VERY careful until CS fixes whatever is wrong with the install or at least tells everyone who has tried it what we did incorrectly.
Regards,
Jim

 
  • carbjetkits
  • Junior Member
  • Members
  • Join Date: 27-May 11
  • 120 posts

Posted 17 August 2011 - 04:56 PM #11

same here, upgraded and admin panel and website are plain html.
I made sure all file and folder permissions are set correctly, cleared cache...

reverted back without a problem.

Hope they get their things in order before making an update available. a simple test before publishing would do the job..

 
  • Struck
  • Teetering on Genious
  • Members
  • Join Date: 07-Mar 09
  • 2502 posts

Posted 18 August 2011 - 12:53 AM #12

I told you guys to wait one more day, but you never listen........ :unsure:

It is a science in knowing exactly which day to upgrade!
Cooking with Gas on Version 4.1.2 (But proceeding with caution....)

 
  • clips
  • Aged Resident Loon
  • Members
  • Join Date: 14-Jan 07
  • 1650 posts

Posted 18 August 2011 - 01:00 AM #13

Yeah, but what fun would that be? Waiting until the second day is so yesterday. B)

For us we did it on a test site that had no real traffic and isn't quite live all the way. Hopefully others did not upgrade on a live site that is really needed.
Regards,
Jim

 
  • Struck
  • Teetering on Genious
  • Members
  • Join Date: 07-Mar 09
  • 2502 posts

Posted 18 August 2011 - 01:06 AM #14

Yeah, but what fun would that be? Waiting until the second day is so yesterday.


Yes, i suppose you are right, a day without drama can get boring!
Cooking with Gas on Version 4.1.2 (But proceeding with caution....)

 
  • colortone
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 31-Jan 10
  • 368 posts

Posted 18 August 2011 - 02:09 AM #15

I did a clean install (CE) and all is just blank pages with text, no images, no colors.
Even the install pages were just text.

 
  • bolean
  • Architect
  • CS-Cart Architects
  • Join Date: 04-Oct 10
  • 11 posts

Posted 18 August 2011 - 11:31 AM #16

We are sorry for any inconvenience this may have caused you. This issue is caused by some specific configuration settings of the server.

The upgrade package has already been fixed.

Those who had already performed the upgrade can resolve the problem by themselves, this code in the "unified diff" format shows what to do.
Code:
images/.htaccess
@@ -1,3 +1,9 @@
-Options -Indexes
-
-php_flag engine off
+Options -Indexes
+
+<IfModule php5_module>
+       php_flag engine off
+</IfModule>
+
+<Files ~ "\.(?i:php.?)$">
+  deny from all
+</Files>

skins/.htaccess
@@ -1,5 +1,8 @@
-php_flag engine off
-<Files ~ "\.(?i:tpl)$">
+<IfModule php5_module>
+       php_flag engine off
+</IfModule>
+
+<Files ~ "\.(?i:tpl|php.?)$">
   deny from all
 </Files>
 Allow from all

This fix is displayed in a diff format. You can read about this format here:
http://en.wikipedia.org/wiki/Diff

Or you can simply replace the files. In this case you should replace the "images/.htaccess" and the "skins/.htacces" files of your CS-Cart installation with the ones from the attached archive.

Thank you.
Attached File  upgrade.zip   854bytes   316 downloads

Edited by bolean, 18 August 2011 - 01:10 PM.

Dmitriy Krasnobaev,

CS-Cart Architect Team
Suggest new features | Report a bug


 
  • IlyaZ
  • Junior Member
  • Members
  • Join Date: 16-Jan 11
  • 164 posts

Posted 18 August 2011 - 02:24 PM #17

Watermark is not included again? Why?

 
  • clips
  • Aged Resident Loon
  • Members
  • Join Date: 14-Jan 07
  • 1650 posts

Posted 18 August 2011 - 02:27 PM #18

Well, it looks like the install is better, but it still messes up the back admin on the community version. Here is a screen shot of what the main page looks like...
http://screencast.com/t/vZSIxwha
Basically it squeezes everything to the right of the page. Here is another view...
http://screencast.com/t/kCOEOUbor
Also, the drop down menus are now messed up and do not look correct. Here is a video...
http://screencast.com/t/OuAqo1CyV5
Finally, the top menus to the right are gone. There is now just the text with no drop down menu. Here is the video...
http://screencast.com/t/dd0QIk0BD

So has anyone else tried this on the pro or multi yet? I would have to vote that even on day 2 this is not ready to go live yet.

BTW, I did clear the cache and it did not help. Also, I do not have smartoptimizer installed on this site.

One thing is for sure, the "revert" sure does make it easier to test. Especially when the install fails. BTW, since the top drop down menu will no longer work in order to get to the upgrade center to fix things you will have to go to...
http://www.YOURWEBSI..._admin_link.php?dispatch=upgrade_center.manage
...in order to revert back. Hopefully if you are on the community version you won't do the upgrade until the upgrade is fixed again.

I also sure hope that anyone who does this or any upgrade does not do it on a live site! Two good examples, two days in a row to show why. I believe I will let a few others test it for the next few days.
Regards,
Jim

 
  • colortone
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 31-Jan 10
  • 368 posts

Posted 18 August 2011 - 04:40 PM #19

Or you can simply replace the files. In this case you should replace the "images/.htaccess" and the "skins/.htacces" files of your CS-Cart installation with the ones from the attached archive.
Thank you.


I did change those .htaccess files and the site is fixed now.
This on a original installation of 2.2.2CE, not on a site upgraded from 2.2.1

 
  • carbjetkits
  • Junior Member
  • Members
  • Join Date: 27-May 11
  • 120 posts

Posted 18 August 2011 - 05:30 PM #20

I tried it again.
Still all messed up!
even with uploading the two htaccess files.

Admin panel looks a little better, but by far not correct.
Frontend is the same >> just plain links!!!!

for got to mention that after reverting back i also had to revert the htaccess files back.
my product images were not showing on the reverted frontend