Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

SEO not working very well Rate Topic   - - - - -

 
  • harpersmoto
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 01-Mar 11
  • 425 posts

Posted 27 April 2011 - 04:15 PM #1

So we just recently got my site updated and what not and the person who was working on it for me noticed that my SEO addon wasn't installed and what not. He said once it installed that it really made the website extremely slow. Does anyone know why this would be?

I'm using hostmonster as my domain site and im using version 2.1.4 pro
www.harpermoto.com

We have over 30,000 line products for your Moto guzzi Motorcycle!

 
  • brandonvd
  • is Super Awesome
  • Members
  • Join Date: 19-Dec 06
  • 2633 posts

Posted 27 April 2011 - 04:33 PM #2

Just to add to this, he was using 2.0.10 and the SEO addon made his site a lot slower then as well.

He does have like 24,000 products and is on a shared host with Hostmonster. Could the quantity of products be what is slowing the SEO addon down? I also had his site on my test server which is a VPS with ServInt and it seemed really slow on there as well.

The cart was a brand new install of 2.1.4 Pro with his data being updated and imported in.

I would also love to know why the SEO addon makes his site so slow.

Brandon

 
  • S-Combs
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 09-Nov 06
  • 692 posts

Posted 27 April 2011 - 06:33 PM #3

check for an error_log in the store root directory and see if it might contain some hints.
Secure Cart Hosting
[CS-Cart Optimized Solutions and Server Management]

 
  • harpersmoto
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 01-Mar 11
  • 425 posts

Posted 27 April 2011 - 07:52 PM #4

check for an error_log in the store root directory and see if it might contain some hints.




i did not find any error_log files anywhere
www.harpermoto.com

We have over 30,000 line products for your Moto guzzi Motorcycle!

 

Posted 27 April 2011 - 08:24 PM #5

i did not find any error_log files anywhere


Probably not enabled from cPanel or WHM.
Speak to your webhost.
I've moved on from CS-Cart to WooC******** - If you need anything I can be of little help.

 
  • S-Combs
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 09-Nov 06
  • 692 posts

Posted 27 April 2011 - 08:38 PM #6

It's there but doesn't contain anything helpful
http://www.harpermoto.com/error_log
That file should not be viewable!

I configured Brandons VPS and know it has adequate resources so if was slow on that server also then it's something to do with the cart itself. I still have access to his server and looked through his logs for problems with your test install but can't find anything related to this. Might want to have CS-Cart support look into this one
Secure Cart Hosting
[CS-Cart Optimized Solutions and Server Management]

 
  • harpersmoto
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 01-Mar 11
  • 425 posts

Posted 27 April 2011 - 09:11 PM #7

It's there but doesn't contain anything helpful
http://www.harpermoto.com/error_log
That file should not be viewable!

I configured Brandons VPS and know it has adequate resources so if was slow on that server also then it's something to do with the cart itself. I still have access to his server and looked through his logs for problems with your test install but can't find anything related to this. Might want to have CS-Cart support look into this one


alright ill do that and let ya guys know what i find
www.harpermoto.com

We have over 30,000 line products for your Moto guzzi Motorcycle!

 
  • brandonvd
  • is Super Awesome
  • Members
  • Join Date: 19-Dec 06
  • 2633 posts

Posted 27 April 2011 - 09:41 PM #8

What's really weird about this is that his cart is a brand new install so the files are just the default CS-Cart files. I then used the My Changes addon to do the design stuff so no CS files were modified.

It will be interesting to see what CS says.

Brandon

 
  • tbirnseth
  • CS Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 08-Nov 08
  • 11427 posts

Posted 27 April 2011 - 09:44 PM #9

Any weirdneww in the htaccess file? The SEO stuff is all based around Apache not finding a file/directory and then calling the cart with the sef_rewrite argument which then does a quick lookup for the name. The table is properly indexed by default and should not be a performance issue.

EZ Merchant Solutions: Custom (USA based) B2B Development, Consulting, Development and Special Projects (get a quote here).
Commercial addons, payment methods and modifications to meet your business and operations needs.


 
  • harpersmoto
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 01-Mar 11
  • 425 posts

Posted 28 April 2011 - 01:41 PM #10

i put in a request for cs cart to take a look at it and ill let yea all now what i find out
www.harpermoto.com

We have over 30,000 line products for your Moto guzzi Motorcycle!

 
  • harpersmoto
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 01-Mar 11
  • 425 posts

Posted 29 April 2011 - 03:31 PM #11

UPDATE:

Got an answer back from cs cart. The reason why the SEO function is slow is the fact of the cs.js banner. is what there saying.

But brandon, dont you have the cs.js banner and use the SEO addon? hows it work for you?
www.harpermoto.com

We have over 30,000 line products for your Moto guzzi Motorcycle!

 
  • brandonvd
  • is Super Awesome
  • Members
  • Join Date: 19-Dec 06
  • 2633 posts

Posted 29 April 2011 - 04:58 PM #12

I have the banner on a couple of sites now and have no problems at all.

That seems like a weird thing to blame it on.

I will say though, you do have 3 banners going on your site, maybe that is the issue. Maybe try disabling the side banners and just leaving the main banner and see if that helps.

Brandon