Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

ADDON: Auto Suggest 1.0 Released FREE !!! Rate Topic   - - - - -

 
  • snorocket
  • Forum Janitor
  • Members
  • Join Date: 15-Mar 06
  • 2519 posts

Posted 25 January 2010 - 06:32 PM #1

Our friend Vladimir @ shippingkit.com has released the Auto Suggest 1.0 Addon FREE to the community. The addon is available for download here:

http://www.shippingk...est-cscart.html

ShippingKit.com develops professional CS-Cart addons, we use the "FedEx Ship module for CS-Cart" which during the Christmas holidays saved a ton of time printing FedEx labels on the fly, stop by shippingkit.com today to download your FREE addon.

Thanks - Sno
SNOROCKET.COM, Now Accepting PRE-ORDERS:
Customer Service (Helpdesk) Addon for CS-Cart v4.3.1
Quote and Invoicing Addon for CS-Cart v4.3.1

 
  • Tirade
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 20-Oct 09
  • 253 posts

Posted 25 January 2010 - 07:04 PM #2

Just in time. Excellent and its great to see quality free mods for CS-Cart!

 
  • brandonvd
  • is Super Awesome
  • Members
  • Join Date: 19-Dec 06
  • 2633 posts

Posted 25 January 2010 - 08:30 PM #3

I just installed this mod a few minutes ago and already love it. The search seems to work great.

It is sure nice to see a free addon. This forum used to be full of them, but not now. Thank you ShippingKit.

Brandon

 
  • jobosales
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 04-Nov 06
  • 3114 posts

Posted 25 January 2010 - 11:47 PM #4

Agreed. This is a really nice add-on. Thanks for your generous contribution to the community.

Bob
CS-Cart 2.0.14 (testing)

 
  • timst
  • Member
  • Members
  • Join Date: 13-Feb 09
  • 110 posts

Posted 26 January 2010 - 03:14 AM #5

Thank you for this generous contribution!

Is there a way to tweak it so that it only pulls from the product name vs the product descriptions? On a large store, this could slow things down a little trying to search thru the descriptions.
V 4.2.2

 
  • snorocket
  • Forum Janitor
  • Members
  • Join Date: 15-Mar 06
  • 2519 posts

Posted 26 January 2010 - 03:54 AM #6

Thank you for this generous contribution!

Is there a way to tweak it so that it only pulls from the product name vs the product descriptions? On a large store, this could slow things down a little trying to search thru the descriptions.


I'm pretty sure it's only pulling data from the 'product' field in the 'product_descriptions' database table, is it doing otherwise for you?

Thanks - Sno
SNOROCKET.COM, Now Accepting PRE-ORDERS:
Customer Service (Helpdesk) Addon for CS-Cart v4.3.1
Quote and Invoicing Addon for CS-Cart v4.3.1

 
  • timst
  • Member
  • Members
  • Join Date: 13-Feb 09
  • 110 posts

Posted 26 January 2010 - 04:06 AM #7

Sno,

I think its scanning the whole descriptions as well.. When I start typing a word that might appear, it does go out and try to match that up with the descriptions (long at least if not both descriptions) When I click on one of the results, the word I was looking for was in the description, not the product name. -This is fine for most sites and probably most desirable for most sites, but for heavily poplulated sites, it could raise the response time and database load enough so that the user would have already hit enter without knowing that it was about to suggest his/her term.
Other suggestions for this mod would be to be able to choose the fields it searches thru... We already have the "search words" field in the products, short descriptions, product name, etc.
Just food for thought, but ideas nonetheless..

It is truly a long awaited addition to the cart!
V 4.2.2

 
  • ptp
  • Member
  • Members
  • Join Date: 23-Mar 07
  • 44 posts

Posted 26 January 2010 - 11:25 AM #8

A new version is available. Now you can choose in which fields to search and a search type ("exact phrase", "any of words", "all of words").
[SIGPIC]ShippingKit.com: USPS, UPS, FedEx, DHL Shipping Solutions[/SIGPIC] USPS, UPS, FedEx, DHL Shipping Solutions

www.shippingkit.com

 
  • mrfoameruk
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 03-Dec 09
  • 302 posts

Posted 26 January 2010 - 01:01 PM #9

Big thumbs up from me,

Thanks
http://UKBeading.co.uk.....one day I will get round to it and stop playing......

cs cart 4.1.4

 
  • timst
  • Member
  • Members
  • Join Date: 13-Feb 09
  • 110 posts

Posted 26 January 2010 - 03:09 PM #10

2nd revision rocks!... This one has my vote for one of the best shared mods of the year!
V 4.2.2

 
  • pbannette
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 09-Aug 07
  • 1036 posts

Posted 27 January 2010 - 02:00 PM #11

Hi,
I do not have this installed to try, but wondering how this search behaves when a product is in more than one category, ie in 4 categories? Does it return the same product 4 times or only once, from the products primary category?
Thanks,
Bob

 
  • whiplash13
  • PM Extraordinaire
  • Members
  • Join Date: 01-Feb 08
  • 704 posts

Posted 27 January 2010 - 06:22 PM #12

Hmm I get an error when I do a search on the front end. The popup that should have the suggestions has an error instead:

Warning: Smarty error: unable to read resource: "/top.tpl" in /home/***/public_html/cart/lib/templater/Smarty.class.php on line 1095

Warning: Smarty error: unable to read resource: "/central.tpl" in /home/***/public_html/cart/lib/templater/Smarty.class.php on line 1095

Warning: Smarty error: unable to read resource: "/left.tpl" in /home/***/public_html/cart/lib/templater/Smarty.class.php on line 1095

Warning: Smarty error: unable to read resource: "/right.tpl" in /home/***/public_html/cart/lib/templater/Smarty.class.php on line 1095
.
Warning: Smarty error: unable to read resource: "/bottom.tpl" in /home/***/public_html/cart/lib/templater/Smarty.class.php on line 1095

Received no errors during the install though.
John
CS Cart 4.2.4

 
  • whiplash13
  • PM Extraordinaire
  • Members
  • Join Date: 01-Feb 08
  • 704 posts

Posted 28 January 2010 - 04:32 AM #13

I get the same error on my local environment as well. I tried changing my skins and receive the same error. Seems like the path to the tpl files isn't correct which is why it is showing this error.
John
CS Cart 4.2.4

 
  • The Tool
  • Been Here Way Too Long Member
  • Members
  • Join Date: 30-Mar 07
  • 3919 posts

Posted 28 January 2010 - 04:49 AM #14

Permissions maybe.?

 
  • whiplash13
  • PM Extraordinaire
  • Members
  • Join Date: 01-Feb 08
  • 704 posts

Posted 28 January 2010 - 05:03 AM #15

Tested this on my laptop as well so seems odd that it would be a permission issue in 3 completely different environments. I even went into my server and put all the files at 777 just to test and it still didn't work. Tool Outfitters do you have this working on 2.0.12?
John
CS Cart 4.2.4

 
  • Ion_Cannon
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 28-Oct 09
  • 178 posts

Posted 18 February 2010 - 05:17 AM #16

This shippingkit company is in my opinion the premier mod maker for CS-cart so far. I love their FedEx kit and releasing free stuff to once in awhile is a nice gesture. Sure makes me want to continue to do business with these guys. Thanks for this!
--
Lolita Glasses
Currently Running: CS-Cart 2.2.4

 
  • JNizhnik
  • Member
  • Members
  • Join Date: 16-Feb 10
  • 31 posts

Posted 18 February 2010 - 09:11 PM #17

(cross post from the other thread)

I have tried ie and FF as well as all the typical moves (cleared cached, reinstalled addon, disabled my_changes).

I have the electro skin and no mods outside of my_changes. Is there a step I might be missing here??

I have included a screenshot of my top-search div. Looks like the ul autosuggest is getting added by the script correctly...

Thanks,

Joe

Attached Files



 
  • E.Qi.Librium
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 05-Sep 09
  • 450 posts

Posted 15 March 2010 - 04:50 PM #18

This mod works great for me, just one thing, when the suggested results appear, all the page moves down, leaving an empty space while the search results are there. Any way of changing this so that the search results box show's in top of the other elements instead of pushing them downowards?

Thank's

4.3.9  


 
  • TexasGuy
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 18-Mar 10
  • 546 posts

Posted 22 March 2010 - 06:04 PM #19

In firefox I cannot press EDIT, javascript error, had to configure from IE.

 
  • ypg
  • Member
  • Members
  • Join Date: 16-Nov 06
  • 73 posts

Posted 14 May 2010 - 10:41 AM #20

This mod works great for me, just one thing, when the suggested results appear, all the page moves down, leaving an empty space while the search results are there. Any way of changing this so that the search results box show's in top of the other elements instead of pushing them downowards?

Thank's


Did you get a solution ? I just installed it and have come across same problem.
YP G