Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Get ready for upragde to 2.0.8 Rate Topic   - - - - -

 
  • miracles
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 19-Sep 07
  • 1533 posts

Posted 15 September 2009 - 02:12 PM #1

A new version of csc 2.0.8 has been launched but unforunately i haven't find any changelog. Lets wait cs updating their website. :rolleyes:
CS-CART 3.0.6 GRENADE

Please vote for CDN Add-on

For SEO Article Submission, Forum Profile Links, Web 2.0 links, contact me through PM.

 
  • brandonvd
  • is Super Awesome
  • Members
  • Join Date: 19-Dec 06
  • 2633 posts

Posted 15 September 2009 - 02:22 PM #2

JUst upgraded. Every thing worked easy and went smooth. The only problem I notice now is that when I look at the installed updates list I don't actually see the newest update. Besides that everything seems to work fine.

Brandon

 
  • miracles
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 19-Sep 07
  • 1533 posts

Posted 15 September 2009 - 02:23 PM #3

Did you find any interesting or new features ?
CS-CART 3.0.6 GRENADE

Please vote for CDN Add-on

For SEO Article Submission, Forum Profile Links, Web 2.0 links, contact me through PM.

 
  • TonyK
  • Member
  • Members
  • Join Date: 03-Mar 06
  • 1686 posts

Posted 15 September 2009 - 02:28 PM #4

Version 2.0.8, September 15 2009
[*] The displaying of the Hot deals block was corrected.
[*] The address format was changed on packing slip, Order details and invoice pages.
[*] Product features retrieval was optimized for product details page.

[*] Registry class: data retrieval was improved.

[*] Registry class: if cache file is broken, it will be cleaned up and regenerated again now.

[*] The displaying of the Products search form was corrected.
[*] Session security was improved: ability to link session with ip address and user agent was added.
[*] Session ID is removed from URL automatically now.
[*] Session initialization mechanism was improved: ability to skip session start by "no_session" parameter in URL was added.
[*] The displaying of the Top search panel was corrected in IE browsers.
[*] The displaying of the Affiliate tiers tree page was corrected.
[*] Russian translation updated.
[*] Admin area: Design fixes for Chrome browser were added.
[*] New cache level CACHE_LEVEL_LOCALE_AUTH was added to allow for separate cache for logged in and anonymous users.
[*] Google analytics addon: tracking code was moved to the page footer and standardized with google original code to avoid problems with IE6.
[*] Installer: ability to install cart in console-mode was added
[*] Hooks were added to extend block manager functionality.
[*] Logos: logos form in admin area is generated automatically now.
[*] Hooks were added to allow to extend block manager (new columns, etc.).
[*] Product features: data retrieval was standardized and optimized.
[*] The ability to allow/forbid customer to sign up for membership was added.

[!] Comments and reviews addon: ajax pagination worked incorrectly on comments and reviews manage page. Fixed.
[!] If fields with file uploader were set as required, error message was generated incorrectly. Fixed.
[!] Affiliate addon: commissions of linked categories were not calculated. Fixed.
[!] Affiliate addon: there was an incorrect affiliate status on the viewing affiliate page. Fixed.
[!] Affiliate addon: when the order was removed, the corresponding commissions and payouts were not removed. Fixed.
[!] Affiliate addon: the affiliate commissions were not calculated in the order management system. Fixed.
[!] Data of a gift certificate's free product was displayed incorrectly in the cart if there was no discount for this product. Fixed.
[!] Templater: if inline compilation was enabled, all prefilters prior to "prefilter_inline" were not executed. Fixed.
[!] Translation mode: there was an incorrect processing of the option tags in smarty output filter. Fixed.
[!] Product options modifiers were displayed on the invoice, order info, packing slip, return info pages if the "Display modifiers for product options" is disabled. Fixed.
[!] Bestsellers: An error appeared, if the "Bestselling" option was selected as a default product sorting. Fixed.
[!] Tags addon: The "View as" menu did not work on the product tags and filters page. Fixed.
[!] Strtolower function broke character encoding during ajax request in IE and IIS server. Fixed.
[!] SEO addon: rewrite rules won't work for isapi_rewrite. Fixed.
[!] Statistics addon: search parameters were not saved when switching between tabs. Fixed.
[!] SEO addon: if page has subpages, subpage links were validated incorrectly. Fixed.
[!] Suppliers addon: shipping methods/rates were passed to Google checkout incorrectly. Fixed.
[!] ExIm: product features with non-latin names were not imported. Fixed.
[!] ExIm: if products were exported to google base from secure connection in the admin area, links to images were generated incorrectly. Fixed.
[!] Exim: SEO names and prices were not imported correctly. Fixed.
[!] ExIm: product features import: features with defined IDs were imported incorrectly. Fixed.
[!] ExIm: feature import - feature status was reset when updating existent feature. Fixed.
[!] Addons: multiple checkboxes option was parsed incorrectly. Fixed.
[!] The "Terms and conditions" text was hidden on the checkout page in IE6 browser. Fixed.
[!] Top menu: dynamic data was cached incorrectly if membership (for categories) or 'registered only' (for products) conditions were used. Fixed.
[!] Profiles: if a field was enabled in the shipping section and disabled in the billing one, the shipping section was hidden anyway. Fixed.
[!] Promotions: product quantity was calculated incorrectly if several bonuses with the same products were used in a promotion. Fixed.
[!] SEO addon: index page was not generated if "show language in URL" was disabled and "act as html catalog" was enabled. Fixed.
[!] Incorrect URL encoding was used during HTTP requests. Fixed.
[!] Product features comparison: some promotion conditions did not work on compare page. Fixed.
[!] Product features comparison: deleted features were not displayed. Fixed.
[!] Invoice template: pdf document was generated incorrectly, the content was too small and unnecessary colors were not removed. Fixed.
[!] Installer: if a single quote was entered in crypt key, php error appeared. Fixed.
[!] Admin panel - order details: product price displayed without option modifiers. Fixed.
[!] Users search: default option in membership field was selected incorrectly. Fixed.
[!] Checkout: cart items were not updated when changing address. Fixed.
[!] Page (link type): the "new window" option was not taken into account when subpages were displayed below the main page. Fixed.
[!] One page checkout: not completed step was selectable anyway. Fixed.
[!] Statistics addon: periods for visitor stats were generated incorrectly. Fixed.
[!] Product: quantity field displayed even if the 'add to cart' button was not shown. Fixed.
[!] The default look and feel of marked lists in tinyMCE had differences from default marked lists in the customer area. Fixed.
Pimpin' skins since v1.0

 
  • Darius
  • Douchebag
  • Members
  • Join Date: 20-Apr 08
  • 3330 posts

Posted 15 September 2009 - 02:47 PM #5

https://www.cs-cart....angelog208.html

 
  • Darius
  • Douchebag
  • Members
  • Join Date: 20-Apr 08
  • 3330 posts

Posted 15 September 2009 - 03:25 PM #6

I have upgraded manually just google analytics addon, can say only that annoying popup error for IE6 users is gone.

 
  • Eddy
  • Member
  • Members
  • Join Date: 08-Nov 07
  • 37 posts

Posted 15 September 2009 - 04:28 PM #7

cant_find_config_parameter:config.http_host

What does it mean?
Now my shop is closed and the admin page cannot be accessed any more

What can I do with this error?

 
  • Darius
  • Douchebag
  • Members
  • Join Date: 20-Apr 08
  • 3330 posts

Posted 15 September 2009 - 04:29 PM #8

cant_find_config_parameter:config.http_host

What does it mean?
Now my shop is closed and the admin page cannot be accessed any more

What can I do with this error?


Was upgrade completed fully?

 
  • Eddy
  • Member
  • Members
  • Join Date: 08-Nov 07
  • 37 posts

Posted 15 September 2009 - 04:36 PM #9

Was upgrade completed fully?


No, I apply the update from my admin page for the live shop

 
  • Darius
  • Douchebag
  • Members
  • Join Date: 20-Apr 08
  • 3330 posts

Posted 15 September 2009 - 05:26 PM #10

No, I apply the update from my admin page for the live shop


It is possible that you had incorrect file permissions on server before upgrade.

I would check files in root

admin.php
index.php
prepare.php

their backups and new replacements are somewhere in var/upgrade/208... or similar

 
  • Eddy
  • Member
  • Members
  • Join Date: 08-Nov 07
  • 37 posts

Posted 15 September 2009 - 07:14 PM #11

Can't change directory to install/: No such file or directory in /home/xxx/public_html/store/var/upgrade/upgrade_2.0.7-2.0.8.tgz/uc_override.php on line 861

 
  • Eddy
  • Member
  • Members
  • Join Date: 08-Nov 07
  • 37 posts

Posted 15 September 2009 - 07:19 PM #12

I opened the file uc_override.php and found the line 861 as follow

upgrade/upgrade_2.0.7-2.0.8.tgz/uc_override.php on line 861


861 if (ftp_chdir($ftp, $rel_path) && ftp_put($ftp, basename($source), $source, FTP_BINARY)) {
862 $ext = fn_get_file_ext($source);
863 @ftp_site($ftp, "CHMOD " . ((in_array($ext, array('tpl', 'css'))) ? '0777' : '0644') . " " . basename($source)); // set full permissions for templates and css files
864 $result = true;
865 ftp_chdir($ftp, $cdir);
866 }
867 }

 
  • roban
  • Senior Member
  • Moderators
  • Join Date: 23-Oct 06
  • 1132 posts

Posted 15 September 2009 - 09:48 PM #13

Upgrade went smoothly. As usual I backed up my active customer skin and uploaded my css. That annoying hide box was fixed in Hot Deals.

 
  • kogi
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 16-Aug 07
  • 620 posts

Posted 15 September 2009 - 09:59 PM #14

All was gud. I have to say 8 is a lot snappier than 7

 

Posted 16 September 2009 - 02:06 AM #15

My upgrade appears to have gone fine too. Thanks for the tip on backing up the CSS roban.

 
  • dustundag
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 24-Mar 08
  • 227 posts

Posted 16 September 2009 - 08:44 AM #16

copied the config.local.php from 2.07 first and then full file replacement from 2.08 and put previous config.local.php back into the root.
Opened the shop . Smooth update.

 
  • kogi
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 16-Aug 07
  • 620 posts

Posted 16 September 2009 - 09:03 AM #17

copied the config.local.php from 2.07 first and then full file replacement from 2.08 and put previous config.local.php back into the root.


So your running 2.08 on a 2.07 database??

2.08 contains some database changes. Check your updates folder for uc.sql. In that file is the sql commands for updates to the database.

k

 
  • Eddy
  • Member
  • Members
  • Join Date: 08-Nov 07
  • 37 posts

Posted 16 September 2009 - 12:45 PM #18

After the errors arise, I decide the install the fresh new one

This is my doing:

1. Back-up the database in 2.0.7
2. Make a new directory
3. Install the fresh new one 2.0.8
4. Copy the database from 2.0.7 to the directory var/database/backup/ of version 2.0.8
5. From admin page of 2.0.8, restore the database
6. Copy the whole directory Images from 2.0.7 over the Images of 2.0.8
7. Rename the directory 2.0.7 and 2.0.8 as you wish and adjust the config.local.php

Now you have the new 2.0.8 and the back-up shop of 2.0.7

Is it right? Do you think I have some wrong or mistake?

I don't know why, each time I do create the block Related product in Product tap in Design/Block. When I upgrade or my design block suddenly disappears, I recreate that block and the result I have so many Related products and Customers also bought in the product tap. See the attached screenshots

Attached Thumbnails

  • block many.JPG
  • block.JPG


 
  • dustundag
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 24-Mar 08
  • 227 posts

Posted 16 September 2009 - 01:50 PM #19

Eddy.
There are some files left in the old installation related to the blocks. Your method breaks the blocks.
I have no block issue with my method .

Kogi
Thanks. Apperently I missed out the update. Having updated , I have also opened the uc.sql, I saw two sql update line commands out of order. May be something to do with my editor !

 
  • Eddy
  • Member
  • Members
  • Join Date: 08-Nov 07
  • 37 posts

Posted 16 September 2009 - 02:01 PM #20

Eddy.
There are some files left in the old installation related to the blocks. Your method breaks the blocks.
I have no block issue with my method .

Kogi
Thanks. Apperently I missed out the update. Having updated , I have also opened the uc.sql, I saw two sql update line commands out of order. May be something to do with my editor !



2 Related products here is the result of last two upgrades (From 2.0.4 upgrade to 2.0.6 and 2.0.7)

Because each time I upgrade, it's gone in the block section. So I have to create the new one.

Is there any ways to delete them?