Jump to content

  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

SLOW on first visit? Rate Topic   - - - - -

 
  • tbirnseth
  • CS Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 08-Nov 08
  • 11501 posts

Posted 19 January 2011 - 08:39 PM #21

it was my first visit

Note that my comments above related to "the first visit", not an individual user's first visit.

EZ Merchant Solutions: Custom (USA based) B2B Development, Consulting, Development and Special Projects (get a quote here).
Commercial addons, payment methods and modifications to meet your business and operations needs.


 
  • Lantan
  • CVO
  • Administrators
  • Join Date: 31-Aug 05
  • 240 posts

Posted 20 January 2011 - 07:14 AM #22

Hello Tony,

Note that my comments above related to "the first visit", not an individual user's first visit.


Yes, I understand that you mean, but seeing how fast this website is, it is strange to hear the initial compiling and rebuilding takes so much time. There was no much caching in the older versions of CS-Cart and many objects were compiled every page load, but the slowest CS-Cart-based website I have seen loaded 10 seconds for me (I am about the the home page. Of course, for example, an empty search in the database with 100,000 items took longer in the older versions).

Thank you.
Alex Vinokurov,
Chief Visionary Officer at CS-Cart & Twigmo

 
  • tbirnseth
  • CS Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 08-Nov 08
  • 11501 posts

Posted 20 January 2011 - 09:17 AM #23

Can't ever trust someone's view of time. I was just trying to state the facts as it relates to a cleared cache/compiled environment. The biggest issue is the feature/filters that are completely recreated and cached if the cache is cleared. if the compiled directory is cleared then all the templates that build the first page have to also be compiled and cached.

I do not know if the OP has any PHP or JS errors that can also be causing his slowness. I also don't know how many simultaneous users he has nor anything about his server environment or network.

All are factors.

Good to hear from you again Alex.

EZ Merchant Solutions: Custom (USA based) B2B Development, Consulting, Development and Special Projects (get a quote here).
Commercial addons, payment methods and modifications to meet your business and operations needs.


 
  • cheestudio
  • Junior Member
  • Members
  • Join Date: 24-Dec 10
  • 8 posts

Posted 20 January 2011 - 03:43 PM #24

Hello cheestudio,


I've looked at your licensed domains in your Help Desk account and visited your websites. I was able to see the CS-Cart based website that has 'green' in its domain name (I am not sure if you want to share this domain name here), the rest were closed.

Its entire home page loaded not more than 2-3 seconds for me (it was my first visit). So I am not sure, why you experience 30-40 second delay you reported.

Please post your website here and let the other forum members to check how fast it is.

If you still experience the problem with your CS-Cart installations, please contact us via your Customer Help Desk account and our support team will be happy to assist you.

Thank you.


Hi there Alex and thanks for the response...the sites are:

http://artfxjewelry.com/index.php

and

http://greengenerationbaby.com/

Anybody here want to let me know what they experience? I'm pretty this this is a local problem but as stated before, I haven't the slightest clue since the two sites act the same but are located with two completely different hosts.

 
  • TonyK
  • Member
  • Members
  • Join Date: 03-Mar 06
  • 1686 posts

Posted 20 January 2011 - 06:25 PM #25

The first site loaded slightly faster for me, but both were fully loaded in under 4 seconds.

I have never been to either of these sites.
Pimpin' skins since v1.0

 
  • Guest_Unregistered_*
  • Guests

Posted 29 January 2011 - 06:40 AM #26

The first site loaded in 3- 4 seconds. The second site did not load at all

 
  • quaxinvn
  • Junior Member
  • Members
  • Join Date: 22-Feb 11
  • 16 posts

Posted 24 March 2011 - 04:37 PM #27

Both took way over 20-30 s to load. Something wrong here.

 
  • ziatia
  • Junior Member
  • Members
  • Join Date: 09-Feb 11
  • 9 posts

Posted 25 March 2011 - 02:46 AM #28

Both took way over 20-30 s to load. Something wrong here.


I feel you, i am not sure why but i have noticed that a lot on my site. I dont think its my hosting because i am with gatorhost VPS servers.
It seems like a cache problem i am not 100% on it. I know every time i visit the website from a new computer it takes a while then on the second and other visits it loads up in 2-3 seconds. I have tried it at work, at home, library, friends computers, and it just seems like something is hogging it.
Hope this will be fixed in other cs-cart updates.

 
  • tbirnseth
  • CS Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 08-Nov 08
  • 11501 posts

Posted 25 March 2011 - 05:49 AM #29

Please remember that 1st time performance (discounting the server/store cache) is as much a function of the amount of graphics you have as it is loading the css files and the pages themselves.

The way to approach this is to use tools like the Firebug page timing tools that will tell you exactly where the time is being spent.

You can guess till the cows come home, but acquiring and analyzing actual data will tell you exactly what's going on.

Clear your browser cache and load up the demo home page.
Clear your browser cache and load up your page.

The difference will be your site unique characteristics. Especailly if you use large flash files, scrollers and otehr data intensive look/feel things. Everything has a cost and that's why you need to decide if that wizzy picture thingy is really worth 10 seconds of load time for a user.

EZ Merchant Solutions: Custom (USA based) B2B Development, Consulting, Development and Special Projects (get a quote here).
Commercial addons, payment methods and modifications to meet your business and operations needs.


 
  • Seonid
  • Member
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 07-May 10
  • 207 posts

Posted 25 March 2011 - 11:00 AM #30

2-3 seconds for both
SEONID

Cs-cart Mobile skin (Iphone skin) | JS Banners Add-on

Specialized in:
CS-Cart custom design | Skin integration | Custom Add-ons | Custom Cs-cart development

Contact us here:
Contact

 
  • michael305
  • Junior Member
  • Members
  • Join Date: 27-Mar 11
  • 3 posts

Posted 27 March 2011 - 01:55 PM #31

I have freshly installed cs-cart 2.1.4 Community version and it is so slow that it loads up the text version of the website.

I have not even ANY product or users or anything....

the sites above took about 6 seconds from first click to full page.

www.jaysdecalshop.com

 
  • S-Combs
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 09-Nov 06
  • 692 posts

Posted 27 March 2011 - 02:03 PM #32

You don't have your path set correctly Michael

Open config.local.php and set these variables to this below

// Host and directory where software is installed on no-secure server
$config['http_host'] = 'www.jaysdecalshop.com';
$config['http_path'] = '';

// Host and directory where software is installed on secure server
$config['https_host'] = 'www.jaysdecalshop.com';
$config['https_path'] = '';



Your code now is showing an extra / to css and js files
<link href="//skins/basic/customer/images/icons/favicon.ico" rel="shortcut icon" />

<link href="//skins/basic/customer/styles.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="//skins/basic/customer/print.css" rel="stylesheet" media="print" type="text/css" />
<link href="//skins/basic/customer/dropdown.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<!--[if lte IE 7]>
<link href="//skins/basic/customer/styles_ie.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<![endif]-->

<link href="//lib/autocomplete/autocomplete.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="//skins/basic/customer/addons/tags/styles.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<script type="text/javascript" src="//lib/jquery/jquery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="//js/core.js"></script>
<script type="text/javascript" src="//js/ajax.js"></script>
<script type="text/javascript">

Secure Cart Hosting
[CS-Cart Optimized Solutions and Server Management]

 
  • michael305
  • Junior Member
  • Members
  • Join Date: 27-Mar 11
  • 3 posts

Posted 27 March 2011 - 02:19 PM #33

hey thank you for that, such fast response.

Very much appreciate your help!!

 
  • Triplex
  • Senior Member
  • Members
  • Join Date: 12-Mar 08
  • 622 posts

Posted 14 April 2011 - 06:40 PM #34

I have see that many times what here will discussed. It is like the website must waked up and then its running, but only the first time. But i dont know why it is. But i have send this cs-cart a long time ago.

 
  • tbirnseth
  • CS Cart Expert
  • Authorized Reseller
  • Join Date: 08-Nov 08
  • 11501 posts

Posted 14 April 2011 - 09:23 PM #35

I have see that many times what here will discussed. It is like the website must waked up and then its running, but only the first time. But i dont know why it is. But i have send this cs-cart a long time ago.


The cache is being rebuilt on first access for many of the Registry entries. I think (but not positive) that Features and Filters are rebuilt when accessed the first time but they could also be being rebuilt at this time.

EZ Merchant Solutions: Custom (USA based) B2B Development, Consulting, Development and Special Projects (get a quote here).
Commercial addons, payment methods and modifications to meet your business and operations needs.


 
  • quaxinvn
  • Junior Member
  • Members
  • Join Date: 22-Feb 11
  • 16 posts

Posted 14 April 2011 - 09:51 PM #36

Both took way over 20-30 s to load. Something wrong here.

Correction: Please ignore this post. The network I was on at that time was slow.

 
  • AtulOhri
  • Junior Member
  • Members
  • Join Date: 07-May 11
  • 1 posts

Posted 24 May 2011 - 02:34 PM #37

I can definitely confirm this is happening for me as well, on two CS-Cart sites I recently launched on Media Temple (dv) and (gs) servers, respectively -

http://weegallery.com/store/art-cards/
http://pardonmyhindi.com/shop/

This initial load time is significantly greater than all subsequent loads. I'm curious to know what's being done about this, or if there are any solutions and/or workarounds.