Setting Up Shared SLL Help Needed

I need to setup a Shared SSL which I will be using for customer login and registration. I do not need it for the Check Out as I use Google Checkout, which is already HTTPS. I am reading some conflicting messages on the forum.



Here are my question:


  1. Do I need to set-up in info in the config.php or config.local.php?


  2. There is mention of a Shared SSL fix, is this still needed for the latest version of CS Cart.


  3. For my Shared SSL I have been given an address from my host of https://an_ip_address/~jintcou1/mydomain.co.uk. I have tried the file below in both the config and config.local but I cannot seem to get it to work?



    // Host and directory where software is installed on no-secure server

    $config[‘http_host’] = ‘www.mydomain.com’;

    $config[‘http_path’] = ‘/myshop’;



    // Host and directory where software is installed on secure server

    $config[‘https_host’] = ‘an_ip_address/~jintcou1/mydomain.co.uk’;

    $config[‘https_path’] = ‘~jintcou1/mydomain.co.uk’;



    Many thanks for any help!

Just an update:



I am using the following in the config and cofig.local



// Host and directory where software is installed on no-secure server

$config[‘http_host’] = ‘www.mydomain.co.uk’;

$config[‘http_path’] = ‘’;



// Host and directory where software is installed on secure server

$config[‘https_host’] = ‘an_ip_address/~jintcou1’;

$config[‘https_path’] = ‘/mydomain.co.uk’;



and have ticked “Enable secure connection for authentication, profile and orders pages (SSL certificate is required to be installed on your server)” and SAVED. the box is still ticked :slight_smile:



But when I test the site it does not go through to HTTPS, it still stays on HTTP

Do I need to add a statement to the .htaccess file?

I created a test .php file and I can go straight to it via using HTTPS via an_ip_address/~jintcou1/mydomain.co.uk/test.php



Can anyone help on this?

Have a look at S Combs post in this thread and see if it will help you any: [url]http://forum.cs-cart.com/showthread.php?t=17768[/url]

Thanks for he link, I had read that one before.



My problem is that it is not switching between HTTP and HTTPS. I guess the fix will be my next issue?



Thanks

You’ve got use SSL for checkout/profile pages checked? and if you do, then its the SSL or installation causing the issue.

Thanks for the info, all 3 boxes are checked.



I have noticed that within my secure [url]https://cl27.hostename.com/~jintcou1/[/url] all my websites are listed, each domain can be clicked and this goes through to the https site. However when I click the my domain running CS Cart it goes to the normal http://.



It seems that there is a redirect somewhere from https to http?

I have changed the global setting to “Y” in cscart_setting 1. secure_admin 2. secure_auth 3. secure_checkout via phpMyadmin.



These were set to N on all 3, I may have changed them when i had problems logging in before



So now I can go through to the profile and login pages via https :stuck_out_tongue:



But it does not look like the webiste, just plain white ad very basic, any idea, screen shot attached. Please help if you can?



Thanks

Sorry here is the attachment

CS-Cart-error.jpg